Biffcurry med lime och cashewnötter
4 portioner 13 sp p/p (utan ris 9sp)

  • 4 port ris
  • 150 g edamamebönor
  • 3 salladslökar
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk lätt
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 50 g cashewnötter
  • kvisttomater
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladslöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
Låt tomaterna vara i ugnen på 175 grader i ca 15 min el tills de blir färdiga.
Tillsätt bönorna och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
Strö över nötterna och lägg tomaterna ovanpå