Så jäkla glaaaaad!! Vi fick huset och flytt bär av i Okt/Nov!! Nu kan man sitta och planera, färger, möbler m.m Saker ska säljas och ting ska köpas. Och äntligen in till stan igen. Vi bor nu 20min från stan med bil och jag är en stadsmänniska så jag har tycket detta har varit halvjobbigt. Så nu kan man cyckla ner på stan på 10-15min :-)))))
Och bonusen är att vi har ett utomhuspsa som verkligen kommer att användas;)
Super god ”potatis”sallad
..och självklart är det inte potatis i den. Men ohoj så god. Den här rätten kommer jag äta rätt ofta av.
Skalad och tärnad zucchini
1/2 Finhackad purjolök
1/2 dl majonäs
2dl cream Fraiche
1-2msk senap
1tsk hackad kapris
salt och peppa
Gör så här
Fräs försiktigt zucchini och purjolöken salta och peppra. Låt de bli lite mjuka och sen svalna lite. Blanda sen cream fraiche med majonäs, senap och kapris. Blanda sedan ner zucchini och purjolöken.
Smaklig Spis
Till det hade jag baconlindad kycklingfilé.
PS:
PS. Gjorde en jätte god LCHF paj i lördags, ett måste att göra. Hittade det på en LCHF sida.
Ost och baconpaj
Portioner: 4 st
Ingredienser
Pajskalet
Smör
4 ägg
1 dl grädde
Fyllning
1½ dl grädde
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
250 g riven ost
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!
Ny vecka
Vilken super trevlig helg det har varit. I fredags så överraskade jag min sambo igenom att han fick 45min på sig att göra vid sog, jag hade fixat barnvakt. Så vi drig ner på stan och tog en fördrink vid havet och sen gick vi och åter en super god tre rätters på en Fransk restaurang i stan. Jag hade köpt en vinprovning till honom till present. Så i september blir det en liten resa igenom sydafrikas röda viner.
Sen i lördags vad det kräftskiva hemma ho oss. Då kommer syrrorna med svågrar och M´s syster och man kom. Så det blev en super trevlig kräftskiva som slutade ngn gång mitt i natten.
Söndags firades det med lite kat och tårta för ja M fyllde år då, så då ”syndade” man lite;)
Fick nyss reda på att köparna till vårt hus att de har fått ett lite skamligt bud på deras lägenhet. Jag hoppas verkligen att de väljer att sälja. För då betyder det att vi kommer att flytta i Okt/nov.. Så håll nu alla tummarna, vi vill verkligen inte förlora detta hus:(
Nanno Nanno
Phooff!!
Sa det, och snart är denna jobb vecka över. Idag var det en kort dag på jobbet för jag hade en jobb intervju efter lunch, och ja det kändes bra och var inte dugg nervös utan det flöt på bra tycker jag. Får vi se om vi vill ha varandra sen;)
Så jag tog bussen hem, passa på att röja undan när barn/sambo var på olika håll. Så nu har jag tänt upp hela nedavåningen med tända ljus, vinet är framme och Amareto´n(Amaretto+whisky är upphälld och väntar på att serveras det bara sambon som saknas och ja lilleman. Sen ska det mysas. På spisen stå den en gammal favorit Köttfärssoppan och puttrar MUMS receptet hittar ni här
Jag testade min svarta klänning som jag köpte på Klädfabriken hittar bild här den satt litta tajt sen och kunde inte stänga helt. Men testade den idag och Voila den passade 😳
Nu ska jag fortsätta med maten här, uppar lite mer senare 😆
Gud så gott!
Ny tavla till bildgalleriet
Kason har tillverkat ännu en vacker tavla.
Ni kan även besöka hans hemsida
Dragonkryddad fläskfilé med ostsås
4Personer.
1Fläskfilé
1Röd paprika
1gul lök
2,5dl grädde
1dl riven ost
1burk skivade champinjoner(fungerar även med färska champinjoner
Kryddor timjan,salt, peppar, dragon, vitlök, paprika, Cayennepeppar (krydda för smak)
Skiva fläksfilen och stek till fin yta. Krydda. Lägg över fläksfilen i en form. Lägg i paprikan champinjonerna och häll på gräddenoch osten i stekpannan krydda efter smak. Låt det puttra på svag värme 5min. Häll över i formen. In i ugnen på 200g i ca 15-20min.
Till det så stekte jag upp strimmlad vitkål i pannan så fick det lite smak av kryddorna.
Smaklig Spis 🙂