Sköna Söndag. .

Tröt och seg är man men på ett skönt sätt:) Denna helgen har varit riktigt lugn och skön, har typ gott i pyjamas lörd/sönd…

Torsdags drog jag och Tess till Malmö, shoppade lite men det blev framför allt smink, behövde fylla upp.. Shiit vad det e dyrt med smink?! Har alltid typ köpt på H&M men valde att handla på MAC och MakeUpStore och ja deras smink tycker jag håller bättre och e ja bättre, synd att deras priser e höga tyvärr…
I Fredags så var det en 80-tals fest vi var på, eller ja fest och fest Style kom och uppträdde, så alla som älskade 80-taket var där ja t.o.m dem som fortfarande e kvar ”där” det var typ amatörernas afton.. Men vi hade ganska kul, vi dansade och skrattade en del.. Så det blev lite sent.. Men jag mådde ganska bra dagen efter så det var riktigt skönt..

Veckan som kommer som kommer blir det träning en del, sambons äldsta son fyller år så det blir lite middag och mys. Jag ska i väg på Modegalan med en väninna så det kommer bli trevligt, lite käk och lite vin;)

Sen till helgen kommer svägerskan med sin familj hit då ska det Mysas!!

Mumsfilebabba ;)

Två små favvisar 🙂

Hamburage på mitt sätt. Himla enkelt så gott och mättande:) Ägg,bacon, hamburgarkött, lök, gurka, tomat, sallad och dressing.

 

 

 

 

 

 

Broccoligratäng med BBQ marinerade kycklingspett
(receptet på gratängen är hämtat här

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser
500 g fryst broccoli
2 ägg
3 dl river ost
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin enligt instruktionerna på förpackningen. Låt broccolin sedan rinna av och lägg dem i en form med höga kanter. Blanda sedan samman övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Gratinera sedan i ugnen tills osten fått en fin färg (10-15 minuter).

Kycklingen, la jag i egen marinad gjord, av salt,peppar,olja, färsk persilja, krydda ”steak chicken” och lite BBQ olja
Sen är det bara att trä på kycklingen på spett och in i ugnen ca 20min i 200 grader

Sköna Fredag

Snön föll igår kväll men försvann lika snabbt. Skönt! Ja barnen vill ha sin snö, men känns liksom lite sent för det. Jag vill ha en tidig lång vår nu 😀

Det har  varit sjukstuga här här hemma. ag har varit mer eller mindre hemma med två stycken. En som har bara feber och den andra med fruktansvärd hosta och en kraftig öroninflammation. Så igår blev det det doktorn och fick lite medicin eller ja köpa. Så knack knack i trä så är barnen mycket piggare idag. Så i morgon ska min dotter ha öppet hus på sin skola  så då har vi sagt att hon ska dit och ja hon har längtat efter skolan nu!

Idag e det Fredag och blir det Tacos ingen nyhet;) Men barnen älskar det! Och så blir det film ”The Switch” en komedi från 2010.

Sagas farmor kom på ett litet frukostbesök (hon är en underbar människa hon är som en frisk fläkt. Hon kommer in i ett rum och kan liva upp stämningen till max, en liten glad skön virvelvind) Ja hon har handlat loss kläder till S och det var riktigt snygga kläder!! Tur hon har sin Farmor som kan kosta på henne lite:-)

Nä skön Fredag alla 😛

Sjukstuga…

Barnen kom igår och två av dem var sjuka, samt är både jag och sambon krassliga… S har sjukt jobbig hosta och E har feber och hängig. Jag mår illa och e förkyld och M är jätte förkyld. Roliga tider detta! NoT! Vi hade även en nattvandrare  som kom flera gånger i natt och kunde inte alls sova:( Så en full sömn har man inte fått, sen åt andra sidan så har jag nog inte haft det på väldigt väldigt länge…
Jag vill bli frisk nu så jag kan träna!! Fan kommer inte riktigt igång känner jag:/

I lördags så hade vi Gourmetmiddagen och det blev verkligen lyckat och det blev en väldigt sent i säng. Men temat var Vilt och det blev en tre rättersmeny.

Till förrätt blev det Viltcarpaccio med syltade kantareller hjortronsås och tunnbrödssticks.
Vinet som serverades till Castel Forte Ripasso 2009 (Italien)

Huvudrätt:  Hjortfilé med sallad på ostronskivling och svartrot.
Vin: Bellingham Shiraz 2009 (Sydafrika)

Efterrätt: Smörstekta äppelskivor med svenskt skogsguld och vaniljsås.
Vin:Castion Moscato D´Asti 2010 (Italien)

Nä nu ska jag baka en kladdkaka till barnen..

Kram på er!

 

Laddat ner en app till telefonen LCHF Recept.. Och testade ett recept  som Hette Krämig kyckling i ugnen. Jätte gott! (men slår inte mitt recept på Creamy Chicken Bacon;)

Men det var super smarrigt och och du blir väldigt mätt. Jag skulle haft en sallad till men hade rester av Zuccinisalladen  från i förgår så det fick bli den till. Jag tog bort vissa saker och la till. Orginal receptet hittar du i appen

4personer

8st champinjoner (jag använder runda champinjoner på burk gillar det mer)
1paket bacon
4dl vispgrädde
2msk turkisk yoghurt
timjan
färsk persilja
sal
peppar
4st kycklingfiler
1dl jordnötter (jag glömde lägga till dessa)

Sätt ugnen på 225
Stek bacon  tilssätt sedan champinjonerna så de oxå får lite färg.
Häll i vispgrädden och turkisk yoghurt låt puttra några minuter.
Krydda med timjan, persilja salt och peppar.
Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över såsen.

Jag hade detta i ugnen 40min, enligt receptet så var det 25min. men det räckte ej tyckte jag.
Toppa med jordnötter och servera.

Gårdagens middag..

Igår blev det en favorit i repris till middag. Zucchinisallad med viltlökskryddad Karré. Super gott till sommaren till grillat. Perfekt substitut i stället för potatissallad!

Skalad och tärnad zucchini
1/2 Finhackad purjolök
1/2 dl majonäs
2dl cream Fraiche
1-2msk senap
1tsk hackad kapris
salt och peppa

Gör så här

Fräs försiktigt zucchini och purjolöken salta och peppra. Låt de bli lite mjuka och sen svalna lite. Blanda sen cream fraiche med majonäs, senap och kapris. Blanda sedan ner zucchini och purjolöken.

 

 

 

 

 

Sen på kvällen var jag bara tvungen att testa Hallonsmoothie LCHF 😉

Super gott och så mäktigt!!

2-3 port

ca 4 isbitar
1-2 tsk vaniljpulver
2 dl turkisk yoghurt
2 dl grädde
2 dl frysta eller färska hallon
ca 4 isbitar

Lägg hallonen i en blender och börja mixa dem.Häll sedan i turkisk youghurt och vispgrädde, mixa igen. Tillsätt sedan vaniljpulver och mixa det ordentligt!

Smaklig spis:-)

 

Lite bilder från helgen…

Nu har skolor och dagis börjat igen.. Skönt både för oss och för barnen. Barnen får leka av sig på ett annat sätt och träffa sina kompisar och framför allt det blir rutiner!

Här kommer lite bilder från veckan/helgen. Försökte vara ute så mycket som möjligt så barnen kunde rastas haha..

Var på kalkonmiddag hos mamma i fredag. Älskar mammas mat e så himla gott;) Huset var full med barn och vuxna och man inser att GUD så många vi är 12 barn och 8 vuxna. så ja det var skönt livat 🙂

Ska fortsätta pula här hemma, sätta upp en tavla, sen ska jag lämna in mina fotografier son är på canvas dukar som ska spikas upp på träramar. Lilleman ska hämtas och sen vidare till IKEA och sen till Maxi och stor handla. Vilken dag 😉

I helgen så ska vi ha en Gourmetmiddag. M har dragit igång detta och det e himla kul. Vi är fyra par och alla par ska betala 500kr per person och vi ska då  laga en gourmetmiddag Sen kan man sätta ett tema (det har vi gjort) Det får ni reda på sen på lördag:-) Och sen koer paren och då ska man njuta ev en skön kväll med god mat och dryck. Sen är det nästa par som ska då ha denna middag osv.. Kul va?!!

Kram på er…

Scroll to top