2 personer 12 sp p/p

  • Sötpotatis min vägde 620gr (9sp)
  • Fetaost 40g
  • Valnöter ca 15g
  • 2 tsk olja (olja till stekning,olja till kryddblandningen till kycklingen
  • 2 st kycklingfilé
  • Grönkål
  • Harisakrydda
  • 1 st röd paprika
  • 3 st salladslök

Sätt igång ugnen på 220 grader.

Borsta av potatisen och sätt den i mikron i ca 10-15 min (beroende på storlek så får du öka minuterna i mikron) tills den blir mjuk. Ta och strimla kålen,paprikan och salladslöken och stek upp allt tills den har fått en fin färg. Lägg kycklingen i en skål, ta en en skvätt olja och släng i lite harissa krydda rör om och låt stå i en liten stund. Dela sötpotatisen på hälften, ta en gaffel och “nagga” lite i båda delarna. Lägg över kålen,paprikan och salladslöken, valnötter och fetaost.  Lägg potatisen i en form så den får en stadga. Lägg kycklingen en form och låt den stekas i ugnen tills den blir klar 20-10 minuter. Låt potatisen stå i ugnen de sista 15-10 minuterna med kycklingen.
När kycklingen är färdig så ös gärna över skyet över kycklingarna, så blir de extra saftiga.

(Innan jag la på grönsakerna på sötpotatisen så delade jag den och satte in i ugnen och lät den bkas i ugnen i ca 10 min. Men det väljer man själv)

Till det drack vi – husets röda. Cacadu Ridge