Recept på fredagspizzan….

Vaknade samtidigt som solen gick upp. hade jag inte somnat på soffan igår kväll så hade jag nog varit ännu tröttare nu. Men M och limman sover ännu så det är bara jag och tjejerna som är vakna. Kan tycka det är rätt mysigt att vakna tidigt ibland och bara få mysa i lugn och ro. Just nu så ligger vi alla kvar i vår säng och tjejerna spelar och jag dricker mitt morgonkaffe och bloggar 🙂

Igår så firade vi in fredagen med bubbel,pizza och puttanesca. En pefekt fredag för hela familjen. Limman och minisarna fick sina burgare och fredagsgodiset och njöt för fullt.  Jag somnade på soffan..igen men ligger man och masserar mina fötter så kan man räkna med att jag somnar så M får skylla sig lite haha. Både jag och limman fick lite extra slag på hjärtat senare på kvällen. Efter min lilla stund på soffan så var det dags för mig att lägga mig. Gör som vanligt, bortsa tänderna, slänger av kläderna och ska dra bort sängkläderna. Men det var rätt tungt när jag skulle göra det. Jag tänkte bara att – ja säkert M som lagt ngt där så jag tog ett hårdare grep och drog av snabbt (det var mörkt i rummet) Jag hör då ett skrik, jag skriker och höll på at dö, kändes det som. Då visade sig att limman hade lagt sig ovanpå vår säng och somnat, så medans jag drar av täcket så flyger ju nästan han av sängen. Haha, så man kan säga att kag vaknade till iallafall, ja han med.

Jag fick många frågor på bloggen och instagram om vårt för plock så här kommer receptet.
Receptet till löjromspizzan hittar du här. Till spenatdelen så gör du följande:

Smördegspizza med spenat och picklad rödlök
(Nu är detta till en hel pizza, men ska ni göra som jag så halverar ni bara receptet)

 • 200g fryst spenat
 • 1 paket kyld smördeg
 • 150g Färskost Ruccolapesto Arla
 • 1 1/2 msk pesto (Genovese Pesto utan Nötter)
 • 2 dl riven ost (Prästost)
 • Picklad rödlök (finns färdig)
 • Ruccola

Tina och krama ur spenaten. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Rör ihop spenaten medfärskosten, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten. Lägg den sedan på pizzastenen på grillen. Du får titta till den då och då. Min blev färdig på ca 3-8 minuter.  Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.

Kan verkligen rekommendera detta vinet till puttanescan

2 Comments

 1. Kristina Udenius
  2019-04-13

  Ser fantastiskt ut! Detta ska jag PROVA. Har gjort den med stenbitsrom men nu ska jag prova den med spenat.

  Tack för så mycket inspiration äter igen. Älskar att du delar med DIG .
  Kram från Kristina ❤❤

  Svara
  1. Linsalusen
   2019-04-15

   Men tack snälla för dina vänliga ord❤️ Kramar

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top