Påskhelg och rökning.

(Detta inlägg skrev jag igår men jag totalt däckade i soffan med dator i famnen och tuggummi i munnen – jag blev totalt klubbad)

Ögonen går lite i kors ikväll, längtar så till sängen – tror nog att jag kommer somna direkt!

Idag fick vi ett jäkla städryck och tog tag med att storstäda i alla fall nedanvåningen. Så himla skönt att man sen kan sitta ner och insupa att det är rent och fint runtomkring en.

BVC-damen gjorde hembesök idag och det gick jättebra. Tjejerna fick en stor godkänd stämpel, dom hade inte gått ner –  andas ut. Utan de var väldigt nära sin födelsevikt, så det var jätte bra! Hon frågade bla om vi rökare och svaret på den frågan var ju ett självklart NEJ. Det händer att man tar en ”fest-cigg” då och då när det är fest (men det var ju ett bra tag sen) Och apropå rökning så blir jag så förvånad av människor ibland. Vi tog en tripp med vagnen till Maxi igår och jag valde att stanna kvar utanför. Vill inte utsätta tjejerna för mycket folk och med tanke på ökningen på RS viruset så är jag väldigt försiktig!

Jag jag står utanför och väntar med vagnen och hunden Deeney, först går folk förbi och nästan hoppar i vagnen bara det blir jag förvånad över och sen ställer sig en Mamma och hennes antagligen två vuxna döttrar och tänder varsin cigarett. Typ en halv meter ifrån. Har folk inget vett? Så jag fick snällt förflytta mig längre bort – vilket pack! Och det är detsamma när man står i en busshållsplats, måste man röka inne i kuren? Kan man inte gå utanför och en längre bit ifrån?

Jag har alltid gått undan om jag skulle allt förmodan tar en cigarett, jag har ALDRIG gått med en barnvagn och rökt, inte heller hållt ett barn i handen och gått och rökt. Inte heller suttit i en busskur och rökt. Så mycket vett och respekt har jag mot andra. Synd att andra är inte är lika smarta!

IMG_1796

Adele fick sitt första bad med Pappa M idag och det var precis som med Eden var inte jättekul till i början men tror nog att sen tyckte hon att det var rätt skönt

IMG_1783

Blev så sugen på gravad lax så vi körde en lite påskkvällsmat. Innan jag visste att jag blev gravid så hängde jag i kylskåpet och åt sill direkt från burken – och det är något jag ALDRIG gör för så gott är faktisk inte sill. Men det var ju egentligen inte konstigt för det visade sig ju att jag var gravid 🙂 Men under hela graviditeten så har jag haft svårt för det, vänt sig lite i magen. Så igår var de första gången jag åt sill igen. Och det var inte så illa pinkat och M hade köp en ny sillsort – den måste jag verkligen rekommendera. Den var riktigt god!

IMG_1800 IMG_1806

Ställde mig vågen och yeee jag är under den vikt som jag skrev in mig på MVC – Så totalt 18,8 kilo är borta från kroppen. Lika mycket som jag älskade min graviditetskropp så är det riktigt skönt att komma tillbaka till den gamla kroppen trots att den inte är jätterolig men skitsamma det får jag ta tag i sen. Så nu hoppas jag att det fortsätter lika bra så de andra gamla 20 kilarna ska bort 🙂

IMG_9073

Freeeeedag idag

Jag hade beställt sol men tittar ut och det är grått och trist. Men efter att ha haft den ”jobbigaste”  natten hittills så är jag pigg eller ja pigg var väl att ta i, jag är inte så trött 😉 Har två tjejer som inte skulle sova och absolut inte i sin säng. De har ätit och ätit och legat på mitt och M bröst hela natten. Och självklart är det jätte mysigt.. Man vaknar stel som en pinne och nacken är som en gam och händerna bortdomnade. Men det är ju värt det när man får snuffa bäbis

Pratade just med M om att det är Fredag – man är ju helt vilsen i dagarna har ingen större koll. Och M är nog mer vilsen än mig han är ju trots allt 9 år äldre än mig – så det är ok att vara tröttare och mer vilsen Men det är ändå viktigt att man inte tappar bort Helgmyset. Och det höll han med om. Både jag och M älskar att laga mat och hitta goda viner som passar till. Så det ska bli skönt att ”komma tillbaka” till köket igen och känna inspirationen flöda och kunna njuta fullt ut.

Vad ska ni äta ikväll? Ha nu en riktigt skön Fredag

4 Comments

 1. Caroline "Lina" B.
  2016-03-25

  Jag är ju rökare men jag skulle ALDRIG röka på d viset som du beskriver! Tycker oxå det är sjukt att folk inte tänker på andra! Att du inte sa till dom, det hade jag gjort! Man kan bli förbannad för mindre! Sen vad beträffar din kropp, så tycker jag att du är fin som du är! Njut av bebisarna och skit i vikten! ??

  Svara
  1. Linsalusen
   2016-03-27

   Jag hade ingen ork att sätta igång en diskussion, i normala fall hade jag sagt till! Tack så mycket, och tro mig jag njuter för fullo 🙂

   Svara
 2. Jeanette
  2016-03-28

  Grattis till era två söta flickor! Det är ju helt fantastiskt att magen kan gå ihop från graviditetstöjning till den smärta magen du har på bilden.
  Ang rökningen så kan man bli riktigt förbannad på hänsynslösa rökare… Jag har själv rökt i ca 10 år, men slutat, så då vågar jag uttrycka det. När en rökare blossar i busskuren och fler ickerökare står ute i regnet..då ser jag rött men är för feg för att säga till.
  Njut av flickorna och den härliga våren som är på ingång 🙂

  Svara
  1. Linsalusen
   2016-03-30

   Hej, kul att du tittade in. Tack så jätte mycket, ja det är helt magiskt hur kroppen verkligen fungerar.. Visst blir man arg!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top