Med stormsteg in i 2018

Sista dagen på detta året och jag sitter och tänker tillbaka..

Nya vänner har kommit in i mitt liv och fyller det med kärlek och massor med energi. Några har man sagt adjö till och vi har valt att gå vidare på varsitt håll. Men jag lämnar ett fantastiskt år bakom mig om man hoppar över vattenläckan som förstörde vårt hem.  Men innan dess hade vi bla några helt amazing veckor i Spanien och förälskade oss i städer på vägen ner.

Just vattenläckan gav hela familjen en mängd insikter och prövningar. Plötsligt stod vi där med resväskorna i handen, nyss hemkomna från Spanien, med vetskapen om att vi skulle vara utan vårt hem och våra saker i ett antal månader. Att flytta in i en lägenhet, mitt i centrala Helsingborg, sparsamt möblerad med enbart det nödvändigaste. Det var verkligen en prövning för, såväl, kärleken som insikten av hur bra man egentligen har det med alla sina saker runt omkring sig. Nu var det ändå ett fint boende men att bo mitt i smeten, dessutom ovanför en nattklubb, är inget jag längtar till igen. Jag och M har dessutom haft funderingar på en central lägenhet under några år men den ”drömmen” kan man lugnt säga att vi lagt på hyllan. Och skulle vi någon gång hamna där så kan jag lova er att det definitivt inte blir nedanför landborgen…

Slutet av 2017 har också varit en tid då, varken jag eller M, har varit vän med vågen. Vi är båda förtjusta i god mat och dryck och anser att, just maten, tillhör livets krydda. Det har också varit lätt att glömma bort att vi faktiskt är mitt uppe i en småbarnsperiod. Dessutom med två småttingar! Att då samtidigt tro att man skall få tid över till träning osv är nog bara ett önsketänkande. Till råga på allt så kom vi ju rakt hem från sex veckor utomlands (med allt vad det innebar av ätande och drickande) vilket inte direkt gjorde det hela mycket bättre – sett till vikten. När man sen äntligen får möjlighet till lite mys, på tu man hand, ja då hamnar man givetvis på en restaurang och då trillar det in lätt in några kilo till på vågen..

Nu lägger vi dock 2017 bakom oss och välkomnar 2018 med allt vad det innebär i form av kärlek, hälsa, matupplevelser, konserter och, inte minst, resor.

Vi har båda beslutat oss att åter ta tag i träningen med målsättningen att försöka träna 2-3 gg i veckan. Ja – vi har faktiskt satt som mål att försöka röra oss lite varje dag vilket lika väl kan innebära att man går ut och traskar någon kilometer istället för att slå sig ner i soffan med ett glas rött. Här gäller det att åter börja hitta balansen mellan god mat och dryck och ett aktivare liv. Redan till sommaren skall minst 10-15 kg ha lämnat våra kroppar och med förlusten av kilon lär, förhoppningsvis, även energin (som saknas i dagsläget) komma tillbaka.

På resefronten så har vi två mål framför oss. Dels har vi för avsikt att besöka Skottland redan under våren. Vår första resa, på tu man hand, sedan tvillingarna föddes och här är vi båda överens om att det är en tripp som står högt på önskelistan och den känns välbehövligare än på många år. Sen har vi, så smått, börjat titta på sommarens Spanientripp. Ni som följer bloggen vet att vi, numera, alltid flyr den svenska sommaren och beger oss ner till Costa Blanca kusten under några veckor. Vart hän det bär i denna gången återstår att se men åtminstone någon el några veckor lär spenderas i Cabo Roig som blivit vårt smultronställe i Spanien.

En annan grej som vi båda älskar är att gå på konserter. Redan nu har vi bokat in både Tomas Andersson Wij och Rasmus Seebach under våren. I sommar kommer Lars Winnerbäck tillbaka till Sofiero och även det är ett måste (om vi hunnit komma hem från Spanien). Sen finns där givetvis fler på önskelisten så där lär dyka upp fler små konsertprojekt under året.

Sen har jag både inskolning av tvillingarna (vi väntar besked på vilken förskola) och ett nytt jobb att se fram emot under våren. Tanken var att jag skulle gått hemma över sommaren men när det dök upp ett jobberbjudande (som verkar för kul för att tacka nej till) så var det bara att ta tjuren vid hornen och förbereda sig på att börja ”knega” igen from 1 Mars. Vad jag ska pyssla med får jag återkomma med till när jag signat alla papper osv

Hur ser ni själv på året som gått och vad har ni själv för mål inför 2018?

Vill önska alla gamla och nya läsare ett GOTT NYTT ÅR

  

4 Comments

 1. Malin E
  2018-01-01

  Gott nytt till er ?
  Härliga bilder, hoppas vi ses på marknaden i Spanien till sommaren ( snacka om att man läääängtar efter ??)

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-01-02

   Tack så mycket 🙂 Jaaa det hoppas jag verkligen 🙂 Sitter och kikar på boende nu i Cabo Roig. Vi bodde så bra senast, nära the strip och stranden och skulle vilja hitta ngt liknande. Kanske har tips 🙂

   Svara
   1. Malin E
    2018-01-03

    Ja, kompisar (Peter o Helena)till oss ( som bor där permanent) har ngt som heter scandiservice, dom hyr ut bostäder.
    Har en bra hemsida. Kolla den
    Scandiservice.se
    ??
    Lycka till

    Svara
    1. Linsalusen
     2018-01-03

     Ah! Vad bra. Då ska jag in genast och kika. Tack 🙂 Kram

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top