Måndagmorgon..

Måndag morgon och jag har precis lyckats avsluta detta inlägget — som faktiskt påbörjades i går kväll. John Blund och en ömmande rygg kom dock emellan…

Hade en riktigt skön söndag även om vi inte fick tummen ur att göra något. Men ibland är det faktiskt rätt behagligt att bara gå och skräpa i sin pyjamas och rodda runt en del i hemmet istället. Började dagen med en mysig frukost och ett dopp i jacuzzin. När sen M ville se sin fotboll så passade jag på att möblera om i vårt sovrum. Det blev riktigt bra och jag skiftade tom plats på min och M:s sida i sängen. Men jag är ju vanemänniska så vi får väl se hur länge jag klarar av att sova på ”fel” sida. M verkar dock nöjd då han tjatat på mig, om detta, i flera år.

Vi är även mitt uppe i planeringen av sommarsemestern och vilka/hur många stopp vi ska göra. Båda är egentligen överens om att vi skulle vilja klara oss ända till Spanien, och Cambrils, som första anhalt men det handlar om rätt många timmar i bilen. Dock är vi inte så jätte förtjusta i Frankrike och vill helst undvika. Vi har bott där några ggr, men bästa vi var på vart ändå Colmar, det var som en saga. Så vackert. Så ska vi stanna i Frankrike så är det nog där. Men då det inte behövs bokas i samma goda tid som huset i Cabo Roig så får vi väl fundera ett tag till

Ja, just det – även matlagningen tröt lite igår så det fick bli hämtmat för oss vuxna. Både jag och M har dille på sushi just nu så valet var enkelt. My god så gott! Funderar dock på att testa och göra egen sushi nästa gång. Inte pga kostanden då utan enbart att det hade varit himla kul att testa.

Är det någon av er som gjort egen sushi och har något spännande recept att dela med er så tveka inte att höra av er med tips och idéer. Nä, nu har jag två små prinsessor som pockar på min uppmärksamhet så – ha en fin måndag!

Stanna tiden liksom! Blivande 15:åring <3

2 Comments

 1. Kristina
  2020-01-13

  Jag brukar göra egen sushi. Är lite pilligt i början, men man kommer in i det. Jag brukar göra riset efter receptet på förpackningen. Finns säkert andra och bättre recept. Sen varierar jag vad jag brukar ha i dom jag gör. Men jag har oftast lax, avokado, surimi, gurka, morot i (fast inte tillsammans utan blandar lite hej vilt) gör även alltid en röra där jag hackar surimi och blandar med majonnäs och sirracha majo lite sting i den.

  Köp en sån matta att rulla rullarna med och plasta in den vid användning. Mycket lättare.

  Kolla Youtube. Där finns ju också hur man gör.

  Nu har jag även avancerat och brukar fritera några rullar som jag först vänt i frityrsmet och sedan panco.

  När jag serverar så lägger jag upp på en stor skärbräda och dekorerar några med kanske sirracha majo och rostad lök.

  Sen ställer jag alltid fram så man kan ta mer, såklart också soja och ingefära och wasabi

  Ang lax så brukar ju vissa affärer ha sån typ sushi lax, vad det nu heter annars köper jag i charken och fryser in innan jag ska använda den. Om suget blir stort och det inte hinna med köper jag vanlig kallrökt och använder. Det går också men en sushi kock hade ju gråtit såklart ?

  Lycka till ❤️

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-01-16

   Åh tack Kristina. Detta måste jag verkligen testa <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top