Godmorgon..

Tjejerna vaknade vid 06, men alldeles för tidigt att vakna då, så vi låg kvar i sängen medans de tittade på bollis hos oss och halvslumrade till 08, mer lagom 😉

Händer hos er idag? Här är inget planerat utan det blir lite pill i huset och lite utanför. Så en lugn och skön dag.

Här kommer två tips till lördagens middag som vi hade igår. Det blev lite plock innan och sedan en krämig musselsoppa.

Krämig musselsoppa
2 personer 9sp p/p

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 dl matlagningsvin vitt
  • 1 gul lök
  • 2 schalottenlökar
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 dl mildamat 15%
  • 1 st förpackning färsk dill

Skrubba musslorna väl. Skölj av med kallt vatten. De som inte stänger sig slänger man. Lägg dem i en stor kastrull med vin, finhackad lök, schalottenlök och smöret. Vrid ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock och koka upp, skaka kastrullen då och då. Koka ett par minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig.

Ta upp musslorna och lägg åt sidan. Tillsätt saffran och fiskbuljong i kastrullen, låt koka ca 10 minuter. Häll på grädden samt släng i musslorna och låt koka ytterligare en liten stund, smaka av. Fördela soppan i varma sopptallrikar. Garnera med färsk dill.

Till soffan gjorde jag friterad fetaost.
2 personer 4 sp p/p

  • 1,5 msk Sesamfrön
  • 2 tsk olja
  • 50g fetaost

Skär fetaosten i tärningar och rulla dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna och stek tärningarna gyllenbruna runt om i olja några minuter. Låt svalna på hushållspapper. Trä sedan upp osten på spett.

Rotfruktsplock
Detta blir 3 sp (på delad tallrik) 6sp på hela tallriken

  • 3 msk grekisk yoghurt 0%
  • msk Favorit Caviar, stenbitsrom, svart
  • 35Rotfrukts chips
  • 1 st rödlök