Julen börjar smyga sig på

Julmat för mig handlar mycket om sill i alla de sorter. Därför var jag kanske inte så svårövertalad när M föreslog att vi skulle köra en enkel silltallrik. Tre sorters sill, lax, potatis, gräddfil och gräslök. Givetvis slängde jag även in lite rädisor som jag aldrig kan få nog av. Och självklart hade M inhandlat både julöl (Harveys Christmas Ale) och lite glögg så jag plockade fram pepparkakor och lite ädelost att inleda med. Så enkelt och ändå så gott!

Måste faktiskt lyfta fram just glöggen – Äppelglögg från Vinfabriken. Smakade självklart äpple och vi testade den både varm och kall (med en isbit i). För er som, precis som jag, tröttnat lite på de senaste årens rom/whiskeyspetsade glöggsorter så var denna verkligen ”back to basic”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top