Gin och Tonic med Syrensirap ( 1drink)

  • 6 cl gin
  • 1/2 citron, saften
  • 1 dl tonic
  • 3 cl syrensirap (se recept nedan)
  • Isbitar

Syrensirap:

  • 5 dl syrenblommor (utan stammar och blad)
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 björnbär
  1. Skölj syrenklasarna under kallt vatten.
  2. Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten tills allt socker är upplöst.
  3. Höj värmen och låt koka i två minuter.
  4. Pressa ner blommorna med en mortel eller cocktailstöt så de mosas lite.
  5. Låt dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommorna och bären så all saft och färg följer med.Kok upp igen i ca 5 min. Förvara i kyl.
  6. Fyll ett glas med is. Häll på med gin.
  7. Pressa i saften från en halv citron och fyll på med tonic.
  8. Toppa med syrensirap och rör om.
  9. Servera med några extra syrenblommor.