Igår så körde vi en repris på fredagens förrätt fast vi tog det som kvällsmat i stället. Denna rätten kan du kombinera lite som du själv vill och det är ju det som är så bra 🙂

Falsk Råraka med rom, räkor och syrad rödlök.
2 personer (2 sp p/p  på självaste rårakan)

  • 2 st palsternackor
  • 1 st morot
  • 1 st ägg
  • salt
  • Rom
  • Greek Yoghurt 0%
  • Syrad rödlök
  • 2 msk färska räkor
  • Gräslök
  • 1/2 Avokado
  • 1 msk olja alt en klick smör

Skala och finriv palsternackan och moroten och krama ur vätskan väl. Tillsätt ett ägg och rör om, häll i lite salt.
Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme. Smält en klick smör i panna.

Forma den rivna palsternackan till sex tunna kakor. Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3-5 minuter.

Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan. Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att lite av fettet sugs upp medan du steker resten.

Lägg rårakorna på varsin tallrik. Portionera ut rom, crème fraiche,räkor och syrade löken på rårakorna. Garnera slutligen med dill, servera på en gång.