En dag på Rio Safari i Elche

Normalt ställer jag mig rätt så negativ till djur i fångenskap men tyvärr är det ett av få sätt att verkligen få uppleva ”vilda djur” på nära håll. Dessutom kände vi att det var dags för en utflykt och när barnen själv fick välja så stod ett besök på djurparken Rio Safari i Elche högst på listan.

Från Cabo Roig tar det ca 50 minuter att ta sig till parken som ligger vid Santa Pola längs kusten. På området finns även en Gokart och ett nybyggt badland (modell mini) men vi fokuserade på djuren då vi får nog av bad ändå på vår semester. Rabatterade biljetter går att köpa på nätet men vi valde att betala på plats och då gick det på ca 800 kronor för hela familjen då twinsen går in gratis

Väl inne så möter du allt från ormar och krokodiler till lejon och giraffer. Det bjuds även på olika shower med allt från sälar till apor. Givetvis går det inte att jämföra parken med tex Köpenhamns zoo då det är ett helt annat klimat men det positiva var ändå att alla djuren verkar ha gott om utrymme och kan röra sig relativt fritt även om det var lite smutsiga vatten, på sina ställen, och att en del djur såg lite skabbiga ut. Men det beror nog snarare på klimatet än på ev misskötsel. Ett extra plus för att man kunde klappa en del ”bondgårdsdjur” vilket fick twinsen att gå i spinn. Så är ni i krokarna så kan jag ändå rekommendera ett besök på parken.

När vi väl kom tillbaka så blev det ett välbehövligt dopp i poolen även om det faktiskt varit lite mulet väder idag. Temperaturen var ändå uppe och snuddade på 30 grader så någon brist på värme är det knappats. Nu är det en dusch och lite klädbyte som gäller innan det blir en runda ut på stan för lite mat. Ikväll är det en spansk restaurang som gäller då det blivit lite väl mycket internationell mat på denna resan

Ha en fortsatt skön torsdag.

(Fotografen för dagens tripp var dottern Saga, (som går i mammas fotspår 😉

  

2 Comments

 1. Jenjo
  2018-06-28

  Jag älskar djur och ser dem gärna. Djurparker är ju tyvärr djur i fångenskap och det känns ju inte helt schysst. Om än ibland nödvändigt för att djur ska kunna överleva. Så jag har tvetydig åsikt om det där måste jag säga. Men en bra utflykt för barn är det ju. Och jättefina bilder blev det ju för oss (dina läsare) att se på. ?
  Kram ?

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-07-09

   Tack, håller med dig 🙂 Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top