Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Curryjordnötssås och kycklingköttbullar

4 Personer ( 9 sp p/p)

  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 500 g kycklingfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 färsk röd chili
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 2 dl kokosmjölk lätt
  • 2 msk fikonmarmelad (kan öven ha mango chutney
  • ½ dl hackad färsk koriander

Börja med att koka riset eller strimla ner vit/rödkålen och koka i lättsaltat vatten i ca 3,4 minuter. Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen. Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk olja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt fikonmarmeladen/mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min. Stek kycklingbullarna i ca 5 min. Häll över såsen.

Servera med ris eller vitkålen och garnera ev med hackad chili och koriander.

 

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: