Vilken skön helg, varit hemma mer eller mindre och vigt det till att städa bort sommaren och förbereda oss för höst/vinter. Stängde poolen, täckte över alla trädgårdsmöbler, åkte en sväng till tippen och slängde och sen en runda till Ikea för lite nytt.

Brasan har varit igång sen i fredags och jag har totalt älskat det, det är ju bara en sådan mysfaktor. Men men här kommer receptet från lördagens middag, ojoj sååå gott.

Ugnsbakad kyckling med rostade grönsaker, pancetta och Cavasås

  • 30 g trattkantarell färsk
  • 1 msk smör
  • 100 g svartkål eller grönkål
  • 300 g jordärtskockor, i stavar
  • 200 g svartrötter, i stavar
  • 200 g rotselleri, i stavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • salt och svartpeppar
  • 4st kycklingfilé
  • 2 paket pancetta

Proseccosås

  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 dl cava

Sätt ugnen på 220 grader. Stek kycklingen i en stekpanna, salta, peppra och strö lite timjan över. Stek den tills den har fått fin färg lägg den i en form och in i ugnen still den blir färdig.

Lägg tomaterna i en form, ta lite olja över och salta. Sätt in i ugnen när det är ca 15 min kvar av kycklingen.

Skala rotfrukterna (jag använde airfryer) Lägg grönsakerna sedan i den och starta den jag hade 200g i ca 20 min. Salta o peppra

Sätt på plattan och stek champinjonerna i smör tillsätt svartkålen och fräs ca 5 min.

Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och cava. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt. Vill man mixtra såsen till slät kan ma göra det, dock gillar jag att få löken i bitar.

Fräs pancetta och strö den över maten när den är färdig.