Sitter i soffan lite smått bränd om kinderna.
Det sprack upp efter 12 idag och sen plankade jag solstolen, vilket härligt väder vi har haft här nere i Skåne och i morgon lovar dom mer värme och sol!

Känner av bröllopsnerverna och ja dagarna går fort, nu är 53 dagar kvar. Har hel del att stå i och hela nästa vecka består av en massa möten gällande bröllopet. Ska bli riktigt spännande 🙂

Idag blir det ett kort inlägg, tänkte ta och se Welcome to Sweden, missade förra veckan..

Sov gott på er <3

19052014-IMG_5180
Bonussyskon – så lika så fina <3

19052014-IMG_5194
De vackra pionerna som jag fick av syrran(Pia)
19052014-IMG_5186
En liten uggla fick följa med mig hem häromdagen.

19052014-IMG_5166 19052014-IMG_5177 19052014-IMG_5179

Thai red curry köttbullar med kokosmjölk

  • 500 g färska köttbullar
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 – 1 1/2 msk röd currypaste
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär morötterna i cm–stora bitar.
  3. Fräs lök, currypaste och ingefära i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morot. Fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  4. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår. Krydda med socker och salt.
  5. Strö över koriander och servera thaiköttbullarna med kokt ris och limeklyftor.

20052014-IMG_5207

Sötsur kycklingwok med färsk ananas

  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 2 tomater
  • 1/2 färsk ananas
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna tomaterna. Ansa, skala och skär ananasen i bitar.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Fräs lök och paprika ca 3 minuter i resterande olja i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Blanda i kyckling, tomater och ananas.
  5. Ta stekpannan från värmen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt redningen, buljong, socker, soja och vinäger under omrörning. Koka upp och låt småkoka ca 2 minuter under lock.
  6. Servera kycklingwoken med riset.