Bröllop 2014 Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Två super goda recept!

Sitter i soffan lite smått bränd om kinderna.
Det sprack upp efter 12 idag och sen plankade jag solstolen, vilket härligt väder vi har haft här nere i Skåne och i morgon lovar dom mer värme och sol!

Känner av bröllopsnerverna och ja dagarna går fort, nu är 53 dagar kvar. Har hel del att stå i och hela nästa vecka består av en massa möten gällande bröllopet. Ska bli riktigt spännande 🙂

Idag blir det ett kort inlägg, tänkte ta och se Welcome to Sweden, missade förra veckan..

Sov gott på er <3

19052014-IMG_5180
Bonussyskon – så lika så fina <3

19052014-IMG_5194
De vackra pionerna som jag fick av syrran(Pia)
19052014-IMG_5186
En liten uggla fick följa med mig hem häromdagen.

19052014-IMG_5166 19052014-IMG_5177 19052014-IMG_5179

Thai red curry köttbullar med kokosmjölk

  • 500 g färska köttbullar
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 – 1 1/2 msk röd currypaste
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär morötterna i cm–stora bitar.
  3. Fräs lök, currypaste och ingefära i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morot. Fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  4. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår. Krydda med socker och salt.
  5. Strö över koriander och servera thaiköttbullarna med kokt ris och limeklyftor.

20052014-IMG_5207

Sötsur kycklingwok med färsk ananas

  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 2 tomater
  • 1/2 färsk ananas
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna tomaterna. Ansa, skala och skär ananasen i bitar.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Fräs lök och paprika ca 3 minuter i resterande olja i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Blanda i kyckling, tomater och ananas.
  5. Ta stekpannan från värmen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt redningen, buljong, socker, soja och vinäger under omrörning. Koka upp och låt småkoka ca 2 minuter under lock.
  6. Servera kycklingwoken med riset.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: