Nu när hösten är här så är det så gott med varma matiga soppor och grytor. Det var längesen jag gjorde sjömansbiff så det fick det bli som kvällsmiddag.

4 personer 9sp p/p

  • 500g sjömansbiff
  • 800g potatisar
  • 4 gula lökar
  • 5 lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • 2 tsk olja
  • 2 dl vatten
  • 2 st kött buljong
  • 1burk bright öl (den är på 500ml) använda ca 300ml
  • persilja
Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i tjocka skivor.
Bryn löken i lite matfett i en stekpanna. Ta upp löken. Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av matfettet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerbladet. Låt puttra under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
Servera direkt ur grytan med lite hackad persilja över.