PannkaksSpagetti & Smördegsplatta – Piglördag

Såg i mitt flöde på Tiktok att någon hade gjort Spagetti-Pannkakor. Så var tvungen att testa, jag hade en en flaska som jag fyllde med pannkakssmet och tryckte ut i stekpannan, inte det lättaste och blev inte riktigt heller som videon jag såg. Men tjejerna tyckte det var en rolig ide och så det blev tummen upp ändå 😉

Till oss så gjorde jag en en smördegsplatta som blev så sjukt god. Dena kan serveras som plock med ett glas bubbel eller som en efterrätt med en god drink till exempel en limoncello drink. Och då har jag en perfekt drink till det som kommer som fredagsdrink på fredag här på bloggen.

Smördegsplatta

  • 1 paket smördeg (använde enbart halva, så receptet är till en halv deg))
  • 2 mogna päron
  • 1 st brieost (jag köpte den lilla runda)
  • honung
  • cashewnötter ev valnötter
  • färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Lägg smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär päronen i tunna skivor och även brieosten. Varva sedan päron och ost så den täcker smördegen. Jag började med att lägga 2-3 skivor päron på första raden sen 2 skivor ost och sen varannan. Strö lite färsk timjan över.

In i ugnen i ca 20 min, håll kolla på den då och då så den inte bränns. När smördegsplattan är klar så ta ut den och ringla honung över, strö hackade cashewnötter och lägg på lite timjankvistar – Voila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top