Krispig kålrot med valnötter och svamp

Godmorgon på er.

Uppe innan tuppen i morse, men jag kände mig utvilad så det var bara att smyga upp och få njuta lite extra av tystheten och egentiden.

Idag valkas det melodifestivalen och självklart har vi taggat upp för det;)Lite plock och god mat står på kvällens meny. Vill ni bjuda er själva eller någon annan på något gott, då har jag en smårätt till dig som jag gjorde i Onsdag, jag fick många frågor om receptet och nu kommer det äntligen 🙂

Krispig kålrot med valnötter och svamp
4 portioner 6 sp/p *beror lite på hur mycket ost du tar

  • 1 st kålrot (ta en rätt stor, då man ska ha rätt stora skivor
  • färsk svamp
  • salt & peppar
  • Valnötter (jag hade med smak av chevre, ca 2 st på varje)
  • 4 st skivor Ädelost
  • 100g Machésallad
  • 4 tsk Honung
  • Syrad rödlök
  • 2 tsk smör
  • 1 msk olja

Skala kålroten och skiva den i tunna skivor ca 0,5-1 cm. Jag använde min airfryer för att få dom krispiga och klara. Du kan även ta dom i ugnen på ca 200-225g. Pensla då lite olja på dom och strö över lite flingsalt.Lägg dom på en ungsplåt och baka i ca 30-40 min (håll koll och känn på dom, de ska bli krispiga och genombakade.

Dela champinjonerna och stek dom i smör tills de får fin färg. Salta och peppra. Blanda sedan champinjonerna med salladen i en skål.

Lägg sedan de färdiga  kålrotsskivorna på en tallrik, fördela den ljumma salladen direkt på. Lägg på syrade löken, ädelosten, valnötterna och några droppar honung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top