LCHF Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

I väntans tider…

..NEJ jag är inte gravid 😉

Väntar på den nya bilen. Vi säger hej då till Audi A4 och välkomna en fullutrustad Nissan Qashqai +2. Väntar bara på att DVD:erna ska installeras på plats sen får vi den. Så denna vecka vilken dag som helst åker vi till Lindells Bil och hämtar den :))))

Idag har vi haft visning på huset, och vilken överraskning det var 15 familjer som tittade och vi ska ytterligare en visning nu i veckan. Så nu väntar vi bara på en budgivning. Så vi kan bjuda ev på andra huset.

I morgon sk avi till Malmö en sväng och göra lite ärenden b.l.a köpa min efterlängtad Canon EOS 7D om de har den i butiken, annars får jag tålmodigt vänta på den o göra en beställning ska även beställa ett objektiv till.. Åh vad jag längtar, att äntligen kunna fotografera med en mycket bättre kamera.

Vi var fortfarande mätta efter korvgrytan så jag hittade två recept hos syrran 56kilo , det bidde hembakat bröd LCHF så himla gott!! Så nu har vi skurit upp det och fryst in det så kan man bara ta fram det när det önskas. Gjorde även en kladdkaka guuuud så gott.
Så vår kväll blev gottigottgott kväll:-)

Recept på brödet hittar du även på syrrans sida.

3 dl mandelmjöl
6 dl stark riven ost
6 ägg
3 tsk bakpulver
2,25 msk fiberhusk
9 msk BakePro

Blanda de torra ingredienserna och sedan i med ägg och ost. Rör noga och låt sedan stå i 10 min.
Häll i bakpappersklädd brödform (sockerkaksform) och grädda i 225 g.
Jag hade mitt bröd inne 30 min. Satte på folie över brödet efter 20 min och efter 30 min stängde jag av ugnen men lät brödet stå kvar inne ett tag.

Kladdkakan

200 g 70% choklad (Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
Låt stå kallt.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Åse
    2011-07-13 at 00:00

    Smaskens!! Till allt =)

  • Reply
    Lotta
    2011-07-13 at 10:39

    Jättefin blogg !
    Kul med alla goda tips inom matlagning och bakning….
    Kram

    • Reply
      S
      2011-07-13 at 23:19

      Tack så jätte mycket:-) Kram 😳

  • Reply
    Anita
    2011-07-13 at 22:30

    Vad kul med en ny bil. 🙄 Jag ska prova och baka franskan en dag. Men det får bli en dag när det regnar. Håller på att teakolja in våra trädgårdsmöbler. Bäst passa på när det är bra väder. 😛

    • Reply
      S
      2011-07-13 at 23:21

      Ja det behövs vi är många i familjen:-)
      Ja det måste du göra, det e sååå himla gott!
      Aha ja ngn måste göra det jobbet, men det e värt det efteråt! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: