Het Chilligryta i gjutjärnspanna
4 personer 10 sp p/p (utan tortillachips samt greek yoghurt)

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 – 1 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 390 ICA Tomater, finkrossade, basilika
  • 2 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)
  • 1 avokado
  • 1 st lime
  • salt / peppar
  • Cayennepeppar (efter egen smak)
  • 2 st tomater
  • Grekisk Yoghurt 0%
  • Koriander
  • Tortillachips
  • Majs
  • 1 förpackning Zeta Kidneybönor, ekologiska
Skala och hacka lök och vitlök. Stek färsen i olja i en het stekpanna. Släng i vitlök och löken,  tillsätt kryddorna och tomatpurén. Låt det fräsa någon minut.
Tillsätt tomatkrossen och buljong och låt koka under lock på svag värme ca 15 minuter. Rör i bönorna ch rör försiktigt om.
Servera i gjutjärnspanna, pressa limen över, strö över koriandern. Lägg sedan i majs,avokado, grekisk yoghurt, tomaterna (delas innan)och tortillachips.