Fröknäcke och kyckling.

Var hos svägerskan i helgen i Skanör och hon bjöd b.l.a på fröknäcke på lunchen och det var så gott. Så jag  googlade lite recept och kom över Leilas fröknäcke. Så det slängde jag ihop igår kväll och det blev två plåtar.

200 g solrosfrön

1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön

2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

Sätt ugnen på 160 varmluft. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

IMG_1126

IMG_1130

IMG_1135

Fröknäcke med Cream Bonjour smak - örter

Jag blev sjuk i helgen som var, ont i halsen feber och igår mådde jag inte alls bra. Men igår och idag var det mycket bättre, fortfarande snuvig men ingen halsont. Så jag passade på att dra iväg på gymmet och körde lite kondition och styrketräning. Har faktiskt fått in träningen igen på rutin och tycket det är riktigt kul! Jag ska beställa en PT nu i fem veckor och får inte lite nya maskiner och lära mig ett och annat, han lär köra slut på mig duktigt 😉

Gårdagens middag blev det kyckling, Sweet Chilli Chicken  Maken och sonen åt ris till och jag strimlade lite vitkål och stekte upp nomnomnom

Sweet Chilli Chicken

1/2 purjolök
4 kycklingfiléer 

1 msk olja 
1/2 tsk spiskummin 
salt och peppar 
2 dl lätt crème fraiche 
2 msk sweet chilisås 
1/2 dl vatten 
2 msk persilja
1/5 dl kokosmjölk

Skär purjolöken och kycklingen i bitar. Stek sedan upp purjolöken och lägg i en skål när den är färdig. Stek upp kycklingen på hög värme. Krydda med salt,peppar,spiskummin. Häll i purjolöken i stekpannan. Rör ner crème fraiche,vatten,sweet chilli, kokosmjölken och persilja. Låt det puttra några minuter. Sen är det klart att servera.

IMG_1099

IMG_1079

Min fina lilla plutt <3

Nu ska jag hoppas in i duschen har ett viktigt möte om några timmar och hoppas att det går som jag vill.

1 Comment

  1. Alyssa Jonsson
    2015-03-13

    Det ser ju jättegott ut❤️

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top