En riktigt god och fruktig öl

Ni som följer mig vet att jag föredrar ett gott rödvin eller ett glas cava. Men emellanåt så köps det hem eller annan öl – dock främst på sommaren då det är så himla gott att svalka sig med en iskall öl. I går kom dock M hem med en riktigt spännande flaska som verkligen tilltalade mig.

Timmermans Kriek Lambicus (Nr 1685) är ett belgiskt öl med smak av körsbär. Ja, ni hör ju hur det låter! Initialt så var jag skeptiskt och förväntade mig något riktigt sliskigt men den här ölen var riktigt, riktigt god och dessutom skulle den passa alldeles utmärkt till en efterrätt (ska bara komma på vad jag skall laga för att kunna köpa hem den igen) Ska nog testa denna och byta ut hallonen mot körsbär .

Enligt Systembolagets egen sida så beskrivs den som fruktig, något syrlig smak med sötma och tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandel. För att inte tala om doften som påminde mig om jul och mandelmassa.

Nä, det blir till att planera in en chokladdessert till helgen så jag får möjlighet att avnjuta en falska Timmermans igen. Annars finns den tydligen även med aprikossmak vilket givetvis måste testas så håll utkik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top