Chèvre med rotfrukter, honung och valnötter

För ngn dag sen så såg jag en bild på chèvre och betor och tänkte ojoj så gott det såg ut. Det fanns inget recept. Så jag komponerade ihop ett 🙂

Martin som inte e så förtjust i chèvre, tyckte att detta blev riktigt gott och att smakerna gifte sig bra med varandra.

Chèvre med rotfrukter, honung och valnötter 2 personer (9sp)

  • En påse svartkål
  • Olja
  • Salt
  • 4 st chèvre bitar ca 70g (köpte chèvre kolibrie)
  • 1 sötpotatis
  • 2 st gulbetor
  • 2 st rödbetor
  • Valnötter
  • Hackade hasselnötter
  • Honung

Ta fram osten och låt den bli rumstempererad. Skala betorna och skär dom i klyftor. Jag skalade inte sötpotatisen då jag gillar när skalet blir krispigt. Nu har jag en airfryer så jag la allt i den, en skvätt olja över och salt. Satte den på 180 i 20-25 min du kan även rosta rotfrukterna i ugn.

Stek upp svartkålen, lägg upp på en tallrik, lägg sedan över rotfrukterna, skär upp osten. Jag använde en brännare för att få den lite mjukare och varmare, häll över nötterna och avsluta med honung och lite flingsalt.

Smaklig måltid – hoppas ni gilla det lika mycket som jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top