Blomkålssoppa med rostade pumpakärnor och tryffel

Söndag och det är dags för veckans matlådor. Soppa som är så gott och värmande speciellt en årstid som denna. Så denna rätt kommer passa perfekt.

Blomkålssoppa med rostade pumpakärnor och tryffel (4 personer)

  • 800 g blomkål
  • 1 vita bönor- (380 g)
  • 1 dl grädde (jag tog 4%)
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk citron- (pressad)
  • Svartpeppar efter smak
  • Cayennepeppar efter smak
  • Muskotnöt efter smak
  • 1 lök
  • Pumpakärnor 6 msk
  • Tryffelolja

Stek upp löken och ställ åt sidan. Stek försiktigt pumpakärnorna så de får en fin färg. Ställ åt sidan.

Koka upp vatten och häll i blomkålen, ta av plattan när de nästan är färdig. Låt blomkålen rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.

Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Ta kastrullen med blomkålen och släng i bönorna, fonden, grädden och citronsaften. Tillsätt 6dl vatten. Mixa soppan till slätt. Värm upp.

Servera med att ringla tryffelolja över och hoppa med de rostade pumpakärnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top