Tulpaner och en söndrig marmoskiva.

Tulpanens dag  det uppmärksammade M igår och kom hem med en bukett – vem älskar att inte få blommor? 😉

Jag ställde mig på vågen i morse och hade gått ner nästan 4 kilo. Känns rätt skönt att det händer lite, jag ju gottat till mig nu under hösten och julen. Och jag trivs inte när byxorna sitter åt eller blusarna blir små. Men jag räknar (inte slaviskt) men ”sköter mig” och jag njuter av det jag äter och gör medvetna val och prioteringar. Visst jag hade kunnat gå ner snabbare och dragit ner kalorierna duktigt men, hur kul är det? Mat och dryck är ju bara så gott och all tid och kärlek man ger åt matlagningen. Nä då går jag hellre ner långsamt.. Men alla är vi olika och fungerar på olika sätt, och det är ju ändå tur det 🙂

Apropå mat så har M suktat efter min chilligryta, så det får bli kvällens middag. Längtar faktiskt, den är riktig god 😉 Receptet till den hittar ni här 

Mitt marmorfat gick sönder, bara sådär. Jätte märkligt. Men det blev en stor bit kvar. Så jag slipade och jag sparade den. Kan vara bra att ha ju, servera en ost på, oliver, korv ja det gäller bara att ha fantasi.

4 Comments

 1. Lena
  2020-01-16

  vad gör du specifikt för att gå ner i vikt? Mer motion, inget socker, godis mm? Vad är ditt bästa nyttiga snacks?

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-01-16

   Jag kör Viktväktarna. Som jag skrev ej slaviskt, men försöker hålla mig innanför ramarna. Jag undviker potatis/pasta på vardagar. Äter inget godis på dagarna utan sparar mig till lördag. Då jag brukar äta det som jag känner för ”min dag”. Oj bästa nyttiga snask? Chokladdoppade jordgubbar, jordnötskakan som jag la upp igår. Det gäller ju att äta lite av det och inte frossa. Hitta balansen liksom.

   Svara
 2. Johanna B
  2020-01-17

  Vad lik du är Åses äldsta dotter på bilden långst ner! ?

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-01-18

   Jaså, tycker du??

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top