Mamma var här igår på middag och valde att stannade över – MYS!

Det bjöds på planka, inget avancerat men lika gott för det.I stället för vanlig potatismos så blev det blomkålsmos med sötpotatis, chilli,parmesan och lime. Mmmm 😉 Så här kommer receptet nedan.

Kycklingfile
Kött (vi hade pepparbiff)

1st Lime (saft,skal)
1 st Blomkålshuvud
1 st Sötpotatis
Parmesan
Chilli
Vitpeppar
Matlagningsgrädde
Tryffelolja
Färska Champinjoner
Tomat
Rödlök

Sätt ugnen på 220 grader.
Koka blomkålshuvudet och sötpotatisen tills den känns lagom mjuk, inte för mjuk. Vispa sedan ihop det och tillsätt matlagningsgrädde,parmesan,saft från en lime samt skalet och salta och peppra. Jag slängde i lite chilli för att få lite hetta. Låt svalna.
Stek kycklingen och köttet så det får en fin yta. Jag kryddade kycklingen med BBQ krydda.
Gröp ur champinjonerna släng i lite parmesan och häll över lite tryffelolja.
Värm gärna plankorna i 5-10 minuter innan du använder dom.
Sen är det bara att lägga upp på plankorna. Och in i ugnen tills mosen har fått en fin yta. Så enkelt var det 🙂