Rotfruktscrisp och kyckling med paprikasås

Har faktiskt inte sett denna peston innan, men oj vad god den är! Detta är nästan ett måste att ha i kylen alltid hemma.

Igår så slickade M tallriken (det får man göra i slutet sällskap;) så betygen var nog högt, haha.

Till 2 personer (8sp p/p

Rotfruktscrisp 3sp

  • 1 sötpotatis ca 130g
  • 1 st kålrot (jag hade en halv stor hemma)
  • 1 tsk olja
  • 1,5tsk timjan (torkad)

Jag använde en Grönsaksskärare för att få grönsakernas utseende. Lägg allt i en skål, häll på lite olja,salt och timjan. blanda om, lägg på en plåt. 220g ca 20 min. (Jag stekte rotfrukterna några minuter i slutet på stekpannan för att få lite mer krispighet)

Paprikasåsen 5sp

  • 1,5 dl Milda mat 4%
  • 3 tsk paprika pesto (60g)
  • 40g Fontana eko kalamon oliver
  • salt

Tillsätt paprikapesto och grädde i kastrull. Sänk värmen och sjud några minuter. Rör i oliverna och smaka av med salt och peppar.

Till det serverade jag kyckling som jag hade lagt in en liten marinad med olja,salt och stark paprikakrydda.

Godaste peston
Ungsgrillad kycklingfilé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top