Pestobröd & Grillad Oxfile, med timjanrostad mandelpotatis, smörestekt sparris och cognacsås.

En lite nyttigare variant av smördegspizzan med pesto blev gårdagens förrätt.

Receptet på pizzan på smördegspizzan hittar du här

Men här kommer receptet på varianten jag gjorde igår.
2 Personer 7sp p/p

  • 2 st rostebröd
  • 2 nävar färsk spenat
  • 2 msk Färskost Ruccolapesto Arla
  • 2 msk pesto (Genovese Pesto utan Nötter)
  • 1/2 dl riven ost (Prästost)
  • Picklad rödlök (finns färdig)
  • Ruccola
  • 1 tsk olja

Stek upp upp bröden på ett stekjärn, så det blir nästan färdig på båda sidorna.

Ta spenaten och lägg den i en skål, använd en handmixer för att mixa ner den. Rör ihop spenaten medfärskosten, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på mackan. Strö över resten av osten. Låt den fortsätta stekas på stekjärnet en liten stund till. Toppa med picklad rödlök och rucola.

Tillvarmrätt blev det Grillad Oxfile, med timjanrostad mandelpotatis, smörestekt sparris och cognacsås.

Cognacsås
2 personer

  • 1 schalottenlökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk smör
  • 1 1/2 msk konjak
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • ev salt

Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. Häll på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top