Så fräsch och så gott!

Grillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad
4 personer 5sp/p

  • 1/2 msk fänkålsfrö
  • 1/2 msk anchochilipulver
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  •  couscous (ca 2dl per /person
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 cosmopolitansallad

Mangosalsa

  • 1 mogen mango
  • 4 salladslökar
  • 1 gurka
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime ca 3 msk saft
  • 1 msk olivolja
  • salt
Mortla fänkålsfröna och blanda dem med resten av kryddorna. Blanda kryddorna ordentligt med kycklingfiléerna. Grilla kycklingen på direkt värme så den får fin färg och sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 72°C. Låt kycklingen vila ca 5 minuter efter den har blivit färdig.
Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
Skala, skär bort kärnan och tärna mangon. Ansa och strimla salladslökarna fint. Dela och kärna ur gurkan och chilin, tärna gurkan och hacka chilin fint. Skär koriandern grovt. Pressa saften ur limen. Blanda mango och grönsaker med limesaft, olivolja och koriander. Smaka av med salt.
Plocka av salladsbladen. Lägg couscousen i salladsbladen. Skiva kycklingen och lägg den på couscousen. Toppa med salsan.
Smaklig måltid 🙂