Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander

Soppa, jag älskar soppa. Det är så himla gott och finns massor med konstilationer med soppor.

Ikväll blev det pumpasoppa.. Så himla gott så jag längtar till lunchen när den ska ätas igen 😉

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander
4 personer 3 sp p/p

  • 1butternutpumpa
  • 1chili
  • 2-3klyfta(or)vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mild amat 15%
  • salt
  • peppar
  • 1 dl greek yoghurt 0%
  • koriander
  1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.
  2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.
  3. Tillsätt oljan och rör om
  4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.
  5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.
  6. Tillsätt milda mat och greek yoghurt. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg på koriander och en klick greek yoghurt

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: