Känguru

Min nya ”gå upp tid” har tydligen blivit klockan 05. På allvar så finns inte det. Jag hoppas det är en tillfällighet bara . Det är alldeles förtidigt! Tjejerna hade ingen feber i morse men väldigt förkylda fortfarande. Lite piggare så jag hoppas det går mot rätt håll. Jobbar eftermiddag/kväll idag och sen var det en kick on på jobb så det blir lite sent ikväll. Ska passa på att förbereda kvällens mat redan nu, blir chiligryta – gott, enkelt och lite sp!

Igår så åt jag känguru för första gången. Måste säga att det kändes lite konstigt först, tänkte snabbt på en serie jag följde när jag var liten ”Skippy the Bush Kangaroo” fick snabbt sudda bort bilden av en söt skuttande känguru.
Köttet smakade vilt och det var rätt gott. M var mer lyrisk över köttet. men det var kul att testa något nytt, så det kan jag rekommendera.

Jag gjorde två knyten var till oss med karamelliserad rödlök parma, tryffel och oliver, recept finns här.

Gjorde en rödvinsås till kängurun som var så god och så enkel att göra. M marinerade köttet med lite rött vin, pressar vitlöksklyfta, lite soja och peppar. La dom på grillen, några min på var sida, och sen eftervärmas i folie. Middagen gick på 3sp.

Måste bara tipsa om ett av de godaste vinerna och som passade väldigt bra till maten oxå.
1000 Stories, den finns tyvärr inte i systembolagets sortiment utan är en beställningsvara. Vi beställde från Vinguiden ni hittar den här men man kan även beställa från systembolaget.

Måste vara ett av de godaste vin jag vet.

4 Comments

 1. Fia
  2018-03-22

  Men hur mkt vin dricker ni i veckan…?

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-03-22

   Det blir oftast 1 glas till maten.

   Svara
 2. Fia
  2018-03-22

  Är det inte en väldans massa point i vin tänker jag? Dricker ni varje dag?

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-03-22

   Beror ju på hur mycket man dricker ju? Hur man lägger upp sin dag i points. Jag som då tar ett litet glas till maten lägger gärna mina 5sp på det.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top