Het Chilligryta i panna
4 personer  11 sp p/p

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 600 g köttfärs
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 st Zucchini
  • 4 msk pecorino (ost)
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom rinna av. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt.
Lägg upp en portion i Strö över persilja.
Zucchinipasta: Använd en mandolin och gör små snurror av det.
Vi serverade portionerna  det i en liten gjutjärnspanna strödde över lite ost och in i ca 10 min på 200g.
Till servering: Servera med creme fraiche ,tortillachips och zucchinipasta (Ni som räknar sp, räkna med chipsen samt creme fraiche