Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Het chillygryta i panna

Het Chilligryta i panna
4 personer  11 sp p/p

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 600 g köttfärs
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 st Zucchini
  • 4 msk pecorino (ost)
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom rinna av. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt.
Lägg upp en portion i Strö över persilja.
Zucchinipasta: Använd en mandolin och gör små snurror av det.
Vi serverade portionerna  det i en liten gjutjärnspanna strödde över lite ost och in i ca 10 min på 200g.
Till servering: Servera med creme fraiche ,tortillachips och zucchinipasta (Ni som räknar sp, räkna med chipsen samt creme fraiche

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: