Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera här på bloggen senaste tiden… Det känns som att allt hamnar på Instagram numera, och där är jag ju ständigt aktiv. Men jag vill verkligen inte tappa bort Linsalusen helt, här har ju varit min plats för att dela med mig av min vardag och tankar. Så jag ska försöka bli bättre på att skriva här igen, även om det kanske inte blir lika flitigt som förr.
Vi är redan inne i juni, och det känns som att sommaren är lite sen, saknar det ihållande dagarna med sol och värme. Skolavslutningar och studenter står på tur, och idag ska vi faktiskt ner till Falsterbo för att fira min svägerskas dotter som tar studenten. Imorgon är det dags för ytterligare två, Louise son och min systerdotter Juni! Så mycket att fira, det ska bli supermysigt.
Förresten, jag lovade ju att dela med mig av receptet på den där goda tryffelpastan vi åt häromdagen! Jag har fått så många DM om den, så här kommer det. Jag slängde egentligen bara ihop det med det vi hade hemma, men nu har jag faktiskt skrivit ner det för er. Här kommer receptet:
Kyckling med Tryffelpasta (4-5 personer)
Ingredienser:
- Pasta (vi hade Fettuccine)
- Grön pesto (plus tryffelpesto – den hittade jag på Lidl)
- Salt & peppar
- Färsk basilika
- 4 kycklingfiléer
- Färska tomater 10-15 st
- Milda mat 15% (eller valfri grädde)
- Olja
Gör så här:
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär upp kycklingen och stek den i lite olja. Häll i pastan i pannan med kycklingen, och ta i lite pastavatten (cirka 1 dl).
Tillsätt peston – både den gröna och tryffelpeston. Häll i 1 dl grädde (smaksak, om du vill ha en krämigare så ta mer). Rör om och tillsätt små, skivade tomater. Toppa med färsk basilika.
Voilà! En riktigt god och enkel rätt som går snabbt att slänga ihop. Perfekt för en vardagsmiddag eller när man vill ha något extra gott.
Nu sitter vi i bilen mot studentfirandet. Jag hoppas ni alla får en fantastisk helg fylld med festligheter!
Här är lite bilder från helgen 🙂
Kram, Samone 🌸