Fikon, getost, panchetta och valnötter – vad kan liksom gå fel? Denna sallad passar som huvudrätt, sallad sidan om eller en förrätt, you decide – du måste bara testa den!

  • Getost
  • Fetaost
  • Panchetta
  • 1 dl valnötter
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 100 g salladsmix
  • Fikonmarmelad
  • Svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader grill
  2. Skiva getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grilla i 5 minuter.
  3. Stek baconen knaprig och låt rinna av på papper.
  4. Grovhacka valnötterna och dela tomaterna.
  5. Blanda vinäger, senap och olja i en skål.
  6. Slunga salladen i dressingen tillsammans med tomaterna, strö över nötter och fikonmarmeladen och toppa med osten och bacon.