Fikon, getost, panchetta och valnötter – vad kan liksom gå fel? Denna sallad passar som huvudrätt, sallad sidan om eller en förrätt, you decide – du måste bara testa den!
- Getost
- Fetaost
- Panchetta
- 1 dl valnötter
- 10 körsbärstomater
- 2 msk vinäger
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk olivolja
- 100 g salladsmix
- Fikonmarmelad
- Svartpeppar
- Sätt ugnen på 250 grader grill
- Skiva getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grilla i 5 minuter.
- Stek baconen knaprig och låt rinna av på papper.
- Grovhacka valnötterna och dela tomaterna.
- Blanda vinäger, senap och olja i en skål.
- Slunga salladen i dressingen tillsammans med tomaterna, strö över nötter och fikonmarmeladen och toppa med osten och bacon.
![](https://www.linsalusen.se/wp-content/uploads/2021/05/c020e5f4-a64f-414e-a792-619a737fc124-5-scaled.jpg)
![](https://www.linsalusen.se/wp-content/uploads/2021/05/1fd34811-c350-4243-869f-e5e500b36689-2-scaled.jpg)