Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Getost,fikon & panchettasallad

Fikon, getost, panchetta och valnötter – vad kan liksom gå fel? Denna sallad passar som huvudrätt, sallad sidan om eller en förrätt, you decide – du måste bara testa den!

  • Getost
  • Fetaost
  • Panchetta
  • 1 dl valnötter
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 100 g salladsmix
  • Fikonmarmelad
  • Svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader grill
  2. Skiva getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grilla i 5 minuter.
  3. Stek baconen knaprig och låt rinna av på papper.
  4. Grovhacka valnötterna och dela tomaterna.
  5. Blanda vinäger, senap och olja i en skål.
  6. Slunga salladen i dressingen tillsammans med tomaterna, strö över nötter och fikonmarmeladen och toppa med osten och bacon.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: