Gdansk Dag 1

Som många vet av er så blev det inget Cabo Roig denna sommaren, då det krockade med en del inbokade saker. Men då miljöombyte lockade fick vi istället in en resa till Gdansk.

Jag och M har aldrig varit i Polen, och vi då som är vana att ta bilen bestämde oss för att testa något nytt. Så vi bokade faktiskt kvällen innan 😉 Vi funderade ett tag att ta båten från Trelleborg men även från Ystad. Men kom fram till att vi tog bron istället och sen vidare med Rödby – Puttgarden. Hittade en avgång vid 00 och priset på den var 280kr med vår rabatt. Så det var ju ändå ett bra pris.

Så på Söndagen packade vi bilen, gjorde en matsäck, förberedde allt här hemma. Vid 22 lämnade vi så Helsingborg, båten gick vid 00 och båten tar ca 45 minuter. Sen var det bara att köra på. fördelen med att köra natt är ju att du undviker längre köer och vi kunde köra in i Polen strax efter 06. Det var egentligen bara de sista 10 milen som det var mycket köer. Men klockan 13 var vi framme vid lägenheten. Så 15 timmar tog resan, med båt, 2 tankningar, frukostpaus, 1 timmes sovpaus och köer i slutet. Så det gick ändå hyfsat smidigt.

Vi packade upp och och satte oss vid en resturang bara runt hörnet. Alla var både hungriga och trötta, men framför allt nöjda och förväntansfulla att få uppleva Gdansk

  

3 Drinkar för ca 150kr – hyffsat billigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top