En svettig tur till grannlandet – Danmark

Godmorgon raringar, har ni det bra?

Vaknade för en stund sen och fick nästan krypa ur sängen, så jäkla öm i hela kroppen efter allt karusellåk.

Igår så packade vi ihop oss i bilen och drog till Danmark vi hade bestämt oss för att dra till Bakken. Jag gjorde matsäck till hela familjen, pasta med köttbullar, fetaost och isbergssallad (en matsäcksfavorit hos barnen) till oss gjorde M en grekisk sallad.

Jag har fått otroligt många frågor på DM på Instagram hur det var att resa in i Danmark. Så jag tänkte att jag svarar på det jag kan här på bloggen.

Förra veckan tänkte vi ta en spontanare till Danmark men då kom vi ju på att det är ju inte så himla enkelt pga av Covid19. Så vi ringde den danska polisen och frågade om barnen behövde ngt mer än pass? Då vi vuxna behöver ex ett personbevis som visar vart du e folkbokförd. Men den danska polisen visste inget och tyckte att ”vi skulle prova att åka över” Jo tjena, kasta ut 400kr med bil för att vända igen? Nä så jag ringde till svenska polisen, de kunde inte svara på frågor gällande andra länder. Så jag hamnade hos Svenska ambassaden i Köpenhamn. Där fick jag svar, – barn behövde inte ngt personbevis utan bara pass. Men med tanke på allt strul så beställde jag faktiskt hem personbevis till alla kidsen så hade man det liksom, och det tog bara en dag.

Så japp vi tog båten över med bilen igår, och just nu hos FORSEA så har de ett erbjudande på 20% på på åkbanden (max 5 st) så in och kika på det här Nä vi väl var av båten så stod polisen där och de tog bara passen på hela familjen och frågade oss vart vi skulle åka någonstans. Så så enkelt var det att komma över 🙂 (Jag vet inte om det står Skånelän i våra pass så därav var allt lugnt?)

Vädret visade sig från sin bästa sida och vi hade fantastiskt roligt och skönt hela dagen.  Gällande åkpassen så tänkte vi har barnåkpass på de små, men det lönar sig inte för de får inta åka ”alla” karuseller. Så vi tog vuxenpass på oss alla. Och tro mig de åkte nästan allt, ja allt de fick lov att åka.

Efter 7 timmars åkande och picknick i det gröna så skulle vi hoppa in i bilen och åka iväg och käka i Helsingör, men barnen var trötta och slocknade direkt. Så vi åkte inom och köpte mat och tog med oss hem i Helsingborg i stället. Men vi hade så roligt och det var så uppskattat av alla – en lyckad dag helt enkelt.

 

2 Comments

 1. sofia Werlin
  2020-07-21

  Vet du om man klarar sig på körkort som vuxen eller är pass att rekOmmendera?
  Vi tänkte åka över till bakken i augusti

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-07-21

   Jag tycker pass eller om du har ett internationellt ID kort. Vågar inte svara på om körkort fungerar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top