FörlossningsberĂ€ttelse Livets Goda Öppna inlĂ€gg Tvillingflickorna Tvillingmamma

Eden & Adele

Nyper mig i armen blundar och öppnar ögonen igen…det Ă€r sant det Ă€r ingen dröm….

37 fulla veckor och 5 dagar har jag gÄtt och undrat vilka ni var hur sÄg ni ut, gÄtt och oroat mig att nÄgot skulle hÀnda kÀnt rÀdsla och glÀdje pÄ samma gÄng. Njutit av era rörelser pÄ insidan, och undrat Àr det en fot eller en rumpa. Jag har sett magen vÀxa och klÀderna mina har blivit mindre. LÀngtan vÀxter mer och mer med tiden.. Och nu mina vackra underbara döttrar nu Àr ni hÀr, i vÄr famn i vÄr efterlÀngtade famn. KÀrleken Àr sÄ stark och lyckan Àr sÄ enorm. Jag Àr sÄ sÄ fullkomlig, cirkeln Àr Àntligen sluten. Tack för att NI valde oss, tack för att NI kom ut till oss.. Tack

Tisdagen kl 8:45 hade vi en tid för samtal och kolla tappen pĂ„ förlossningen. Satte klockan, lĂ€mnade barnen pĂ„ skolan och bilen gick vidare till sjukhuset. TrĂ€ffade lĂ€karen och hon kollade tappen direkt pĂ„ mig och kĂ€nde att den var mjuk och att jag hade öppnat mig ca 4-5 cm. Och kĂ€nde Ă€ven tvilling1 huvud och hon var ej fixerad. Hon kollade med förlossningen och ville lĂ€gga in mig- hon gick ivĂ€g och M blev vit igen, samma vita fĂ€rg och stirrande blick som nĂ€r han fick reda pĂ„ att det var tvillingar. Jag var rĂ€tt ”cool lugn” sĂ€kert chockad. Hon kom tillbaka men det var inte sĂ„ mĂ„nga platser  sĂ„ hon ville att jag skulle Ă„terkomma klockan 08 dagen efter.

Hon ville sĂ€tta en ctg pĂ„ mig och den visade sig vara bra dock sĂ„ var 1.an lite lugn, sen ville hon kolla blodtrycket (det visade sig i efterhand att hon tyckte jag var rödflĂ€ckig pĂ„ kroppen) Jag hade vĂ€ldigt högt blodtryck, de anvĂ€nde tvĂ„ olika maskiner. (Under dagens olika blodtryck sĂ„ var det högsta jag hade 150/100) Hon gick ivĂ€g och kom tillbaka efter en stund med en barnmorska och sa – du Ă„ker inte hem utan förlossningen behĂ„ller dig..

M blev vit igen och vi följde den svarta linjen till andra sidan av rummet och kom in i vĂ„rt förlossningsrum. Men okey jaha vi tittade pĂ„ varandra och ja detta hade vi absolut inte rĂ€knat med… Av med klĂ€derna och hoppa i kasslertrosorna och den vita rocken – du kan ta av BH med sĂ„ den Ă€r ren och fin nĂ€r du ska hem sa barnmorskan – min tanke var – ska jag föda idag?

M ringde runt och löste allt med jobb och barnvakter m.m Allt kÀnns lite som en dimma just nu men jag ska nog fÄ med hela dagen.. Jag sÀtter mig pÄ sÀngen och tittar pÄ M och han tittar pÄ mig..Förmiddagens personal knackade och kom in i rummet och de kör en ctg kurva pÄ mig och den var bra, men fortfarande högt blodtryck. Och pga av det sÄ sÀger dom att vi kommer att sÀtta igÄng idag. Dom kommer och gÄ prover tas. Jag hade ju som sagt GBS sÄ de satte de in antibiotika pÄ mig intravenöst. De ville sprÀcka hinnan sÄ vattnet kunde gÄ men hon var ej fixerad sÄ de ville absolut inte göra just dÄ. Risken för komplikationer var större om de hade gjort det.

Jag fĂ„r en ”shot” som skulle förstĂ€rka min sammandragningar, ctg körs igĂ„ng men ja hĂ€r hĂ€nder inget. Tvillingarna ville ju sjĂ€lvklart ligga kvar dĂ€r inne och gotta sig;)

M börjar spela musik för mig och kör igĂ„ng en mini musiktĂ€vling. För en gĂ„ng skull sĂ„ uppskatta jag det trots lite vĂ€l mĂ„nga Phil Collins-lĂ„tar! Vi lyssnade pĂ„ nĂ„gra lĂ„tar frĂ„n bröllopet och min Ă€lskade man bjuder upp mig. DĂ€r stĂ„r vi – han uppklĂ€dd jag i mina vita rock, och stora hĂ„rda mage,  men vĂ„ra fina flickor i magen i ett rum och vi tittade pĂ„ varandra och det var bara vi och vi dansade runder och vi drattade och vi totalt hamnade i vĂ„r lilla bubbla 

3 shotar senare och ny personal som sa vi vill sÄÄÄ gÀrna vara med nÀr era flickor föds. Bara det var ju fint.

Klockan blir 18.56 de kÀnner pÄ mig jag har öppnat mig till 5-6 cm nu och tvilling 1 huvud hade sjunkit en aning de vÀljer att sprÀcka hinnan. Nu finns dÀr inget ÄtervÀndo, nu gÄr vattnet, jag Àr redo, vi Àr redo nu, nu gÀller det..

Jag sÀtter mig pÄ en stor blÄ boll och studsar runt lite och kÀnner att nu Àr det andra vÀrkar. Nu kÀnns det mer. M sÀtter sig bakom mig och jag ber honom trycka det hÄrdaste han kan pÄ nedre delan av ryggen nÀr vÀrken kommer. Det blir starkare och starkare, jag andas igenom detta, jag litar 100% pÄ mig sjÀlv, jag gÄr in i mig sjÀlv.. Klockan ca 19:55 ringer jag pÄ klockan och sÀger jag behöver nog lustgas nu. De kopplar ihop det till mig och jag andas in men kÀnner absolut inget! Undrar om hon hade skruvat upp styrkan?

Jag sĂ€ger till M det trycker nedĂ„t nu, jag fĂ„r en krystvĂ€rk och det gĂ„r en smĂ€rta frĂ„n magen ut till ben och rygg och jag andas och andas och försöker resa mig upp samtidigt som jag lutar mig mot sĂ€ngen och tittar pĂ„ M och skriker – hon kommer nuuuuuuuu!!

M ser tvilling 1 huvud sticka ut, jag lĂ€gger mig pĂ„ larmet och ringer och skriker – hon kommer nuuuuu! Rummet fylls pĂ„ med massor med mĂ€nniskor men jag lĂ€gger knappt mĂ€rke till det. SmĂ€rtan hĂ„ller  i sig och de sĂ€ger S – du mĂ„ste upp i sĂ€ngen – jag kan inte, men jag kom upp – hur ja det vet jag inte. Jag mĂ„ste krysta sĂ€ger jag!

20:04 pĂ„ en krystvĂ€rk kom vĂ„r efterlĂ€ngtade Eden (tvilling 1) ut, de tittade pĂ„ mig alla i rummet och sa bara WOW – vad hĂ€nde? Hon andades av sig sjĂ€lv lĂ€karen tog henne bort dĂ€r Neo personalen var (samt massa studenter som ville uppleva en tvilling födsel)  de tittade och torkade henne men  ingen extra hjĂ€lp pĂ„ henne behövdes. M fick sin dotter i hans armar, tĂ„rarna rann och vi tittade pĂ„ varandra och jag kĂ€nde pĂ„ hennes fötter och ville bara ha henne hos mig men jag visste att hon var i vĂ€rldens tryggast famn.

Nu kommer det  kunna ta tid att tvilling 2 kommer sa de till mig. Vi mĂ„ste kĂ€nna hur hon ligger. SĂ€te sa de, hon kommer födas med rumpan ut –  det visste jag redan och det var jag instĂ€lld pĂ„.

Jag mĂ„ste krysta nu sĂ€ger jag! 20:14-  11 minuter senare pĂ„ en krystvĂ€rk föds lillasyster Adele i sin hinna och allt. Personalen smĂ„ jublar och bara sĂ€ger – Detta var den hĂ€ftigaste tvillingfödsel vi varit med om. Även Adele var det inga problem med. Hon lĂ€ggs pĂ„ mitt bröst och lyckan rusar igenom kroppen… TACK!

Barnmorskan visade mig deras gamla hem – en fantastik fin och stor moderkaka.. Vi mĂ„ste se sĂ„ allt ser bra ut i den nedre regionen. Ett huvud tittar upp – Du! inte en skrĂ„ma inte en bristning inget alls! Jag blev chockad och hon vĂ€ldigt förvĂ„nad. Herregud – skakar pĂ„ huvudet under tiden jag skriver detta. Helt otroligt…

Personalen lĂ€mnar rummet efter hand och nu Ă€r det vi, med vĂ„ra efterlĂ€ngtade smĂ„ töser.. Vilken resa vilken underbar resa detta har varit. Nu vĂ€nder vi blad och pĂ„börjar vĂ„ra nya resa tillsammans med dessa tvĂ„ nya familjemedlemmar – nu Ă€r vĂ„r cirkel sluten

Barnmorskorna avslutar sitt kvĂ€llspass genom att komma in till oss och tacka för en fantastisk förlossning och att de hann med den innan skiftbytet –  sĂ„ kul att höra.

Eden som kom först vÀgde 3140g och 47 cm lÄng.
Adele lillasyster vÀgde 2935g och 46 cm lÄng.

Vi vet Ànnu inte om de Àr enÀgg eller tvÄÀggstvillingar utan det fÄr vi se sen om det blir vÀldigt olika eller mer och mer lika. Vi tycker dock flickorna Àr vÀldigt lika varandra och det sÀger all personal hÀr med.

Nu ska jag Ă„tergĂ„ till min bebisbubbla och mysa vidare… Vill tacka er alla för era fina underbara hĂ€lsningar  sĂ„ gulligt av er – STOR KÄRLEK TILL ER

IMG_1401 IMG_1413-Redigera IMG_1415 IMG_1418 IMG_1421 IMG_1430 IMG_1436 IMG_1443 IMG_1455 IMG_1464 IMG_1474 IMG_1478 IMG_1488 IMG_1496 IMG_1501 IMG_1524

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Börja Spring
  2016-03-22 at 19:46

  Åh vad hĂ€rligt! Stort grattis till er 🙂

 • Reply
  Maria
  2016-03-23 at 09:38

  Åh <3 Stort grattis till hela familjen!

  • Reply
   Linsalusen
   2016-03-23 at 10:02

   Åh, tack sĂ„ jĂ€tte mycket 🙂

 • Reply
  Paula
  2016-03-23 at 14:23

  HĂ€rliga bilder : ) Stort Grattis till tvillingar <3 Kram/Paula

  • Reply
   Linsalusen
   2016-03-24 at 15:36

   Tack sĂ„ jĂ€tte mycket 🙂 Kram

Kommentera

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: