Döttrar på vift…

”Det började som en skakning på övre däck…” Nja, riktigt så som i Mikaels Wiehes låt ”Titanic, från 1978, var det inte riktigt. Men sover man så blir en oväntad knackning, på sovrumsdörren, kanske ett lika bryskt uppvaknande. Men nu var det ju inte ett skepp som förliste utan Adele, som plötsligt, stod utanför dörren – pigg och vaken – redo att starta dagen. Inget konstigt med det om det inte var för det faktum att hon inte borde kunnat kliva ur sin säng. Med andra ord så har vi fått spendera morgonen med att sänka, och öppna upp, deras sängar. Alltså slut med enkla läggningar och korta sovmorgnar framöver…

I går så ställde sig M i köket och slängde ihop såväl förrätt som varmrätt. Tanken var att jag skulle stått för efterrätten men vi var så mätta så den får vi skjuta till i kväll istället. Vi inledde med en Toast som han ”preparerat” med krämig spenat, vitlök och parmesan – wow vad enkelt och såååå gott! Till detta serverade han varsin holländsk lager av märket Bavaria.

Varmrätten blev en ny variant på Libapizza. Denna gången med råkorv (kryddad med anchochilli & svartpeppar), sparris, lökröra, champinjoner, tomater och färsk basilika. Må vara att den kostade någon points mer men gud vad mättande och saftig. Givetvis blev det ett glas vin till.

Recept kommer i bloggen

Nä, nu ska jag in i duschen och förbereda mig för en tripp ner på stan. Vi har mutat dottern med några kronor så att hon kan passa sina småsystrar medan jag, och M, åker ner till Nellys för en brunch. Det blir perfekt att få några timmars egentid innan vi laddar för kvällens Mello-final! Jag och M är väl inte lika uppspelta som barnen men det kan säkert bli kul.

Jag håller på Mendez medan M tror att Mariette tar hem det hela. Vid 22-tiden vet vi ju svaret. Vad tror ni själv? Har ni någon favorit eller kanske enbart en tanke om vem som kan representera Sverige, på bästa sätt, i Eurovision?

Ha en fin lördag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top