Det blev en dejt

Både jag och M saknar verkligen att gå ut en vända på stan för att njuta av en bit mat. Kunna vara M och S istället för mamma och pappa. Men med de rådande restriktionerna så känns det inte lika lockande att ”tvingas” kasta in handduken redan klockan 20 efter att man fått stressa ner till restaurangen redan vid 17-snåret för att kunna avnjuta en tre rätters utan kasta i sig maten. Därför kände vi båda att vi fick vara lite finurliga och ta en dejt på hemmaplan istället…

Därför bestämde vi oss för att ha en dejt igår. M fick i uppgift att laga en varmrätt medan jag fick ansvaret för efterrätten. Fredagen kom, och klockan 1730 så träffades vi i köket. Där kom han ut, nyklippt, lätt solbränd iklädd en vIt skjorta. Givetvis med en bukett blommor som sig bör och ställde sig vid spisen. Både jag och M älskar att kunna umgås medans vi lagar mat men med huset fullt av barn och en massa måsten så är det inte så lätt i veckorna då jag oftast tar hand om maten medan M badar och fixar med twinsen eller kör sonen på alla hans träningar. Men igår så var det plötsligt bara vi två vilket var så himla härligt

Jag bjöd på en fördrink och kunde sen bara njuta med skön musik medan M kreerade fram kvällens middag. Och vilken middag sen…den var så himla god att det faktiskt var det första som poppade upp i mitt huvud när jag vaknade i morse. Så ikväll blir det faktiskt nästan en repris. På maten då det vill säga…

Burgundisk oxfilé med rotfruktspytt och rödvinssås. Sug på den! Det var verkligen något av det godaste jag ätit under de senaste åren. Och det roliga är att M egentligen är väldigt duktig i köket men han får gärna visa det lite oftare så man kan bli lite bortskämd då och då. Sen älskar jag iofsg att stå i köket, och gärna modifiera min mat, så lite då och då räcker utan tvekan. Och efterrätten då? Ja, jag gjorde det enkelt för mig med en glasstårta på jordgubb och vit choklad men efter den huvudrätten, och viss matkoma, så blev det den perfekta avrundningen på vår dejtnight.

Processed with VSCO with ke1 preset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top