”Världens bästa lilla smörrebrödstallriken i Helsingborg”

Varje gång som M har gjort sina grymma smörrebröd så kommer frågor om där finns något recept att tillgå. Då jag har dålig koll på exakt vad han har på- och i rätterna så fick han i uppgift att, en gång för alla, sätta dem på pränt. Så håll tillgodo…

Rostbiffsmacka med dijoncreme, pepparrot och karamelliserad lök

  • 150 g tunt skivad rostbiff
  • kavring
  • 2 salladsblad
  • 1 halv gul lök
  • 3-4 skivor inlagd smörgåsgurka
  • 0,5 dl färskost Gräslök
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 msk dijonsenap (gärna grovkornig)
  • 2 tsk honung
  • Riven pepparrot
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Stek löken i olja och smör till den blir gyllenbrun. Låt svalna. Blanda samman färskost, creme fraische, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.

Smöra 2 brödskivor kavring och lägg på salladsblad. Fördela rostbiffen på bröden och lägg på 2-3 gurkbitar på varje macka. Klicka på dijoncremen och toppa med den karamelliserade löken. Innan servering så strö över färskriven pepparrot

Smörrebröd med panerad spättafilé och remoulad

  • Kavring
  • 2 salladsblad
  • 2 st Spättafiléer
  • Remouladsås
  • Smör
  • Citronskivor
  • Rostad lök

Extremt enkelt recept då jag valde att köpa två färdigpanerade filéer och därmed enbart behövde ungsvärma dem i 15 minuter och sen låta dem svalna. Smöra kavringen och lägg på salladsblad. Placera fisken ovanpå respektive macka och klicka på rikligt med remouladsås. Toppa med en citronskiva och strö över rostad lök. Glöm inte en sist touch av pepparkvarnen innan servering

”Sött möter salt”

  • Kavring
  • 2 salladsblad
  • 2-3 nypotatisar
  • Bacon
  • 200 g matjesill
  • Creme Fraische
  • Ljus sirap
  • Peppar

Pricken över i:et på smörrebrödstallriken och så himla enkel att laga till.

Koka potatisarna och ställ sen in dem i kylen så att de får svalna. Finhacka baconen i små bitar och stek upp till krispig yta – låt rinna av på hushållspapper. Smöra två kavring och lägg på två salladsblad. Dela sen potatisarna i skivor och placera dem på mackorna så att de täcker hela ytan. Gör samma ska med matjesillen dvs fördela bitarna över hela ytan på smörgåsarna.

Klicka på creme fraiche och strö över baconbitarna. Ringla sen över ljus sirap över mackorna och förbered dig på en riktig käftsmäll av sött och salt

Tänk på att samtliga recept är för två personer. Och glöm för guds skull inte en dansk öl och en ”lille en”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top