Tröttheten slagit till samt ett påskrecept

Jag är fortfarande här, men har varit så förbannat trött och ja det är jag fortfarande. Vet inte om det var för att jag festade in till småtimmarna i lördags eller för att vädret spelar oss ett spratt? Tror en kombo.. Ja det lär ordna upp sig i veckan. I morgon är det jobb och sedan en kick on som börjar på eftermiddagen och håller på hela kvällen så det blir en lång dag. Torsdag jobb sen så kan vi fira påsk!

Just nu har mina små virvelvindar hamnat i en 2 års kris. Matsituationen är under all kritik, ska helt sitta på bordet eller springa runt med maten, sitta på stolen är det sista man gör. Jag står och lagar gooood husmanskost och tjejerna tittar på mig frågandes om de ska äta detta? Macka skriker de och ägg ska de ha. Mjölken ska inte vara i glaset det ska man gärna hälla över bordet och plaska runt i. Att sno saker ur mammas nattduksbord och sen kuta för fosterland och det är uppgjort för tydligen är det stafett som gäller, den ena snor och springer och räcker över till den andra och då springer hon. Jag tror att dom har pratat ihop sig och bestämt att köra slut på mig. Ja där har vi det – t r ö t t h e t e n!

Jag la aldrig upp receptet på räkcocktailen samt potatis/matjessill kompotten, men den får ni nu 🙂 Perfekt till påskbordet 🙂

Räkcocktail
1 person 2sp

 • 2msk philadelphia light
 • 2 stora salladsblad
 • 1 dl räkor
 • 1 tsk sweet chilli
 • citron
 • dill
 • 1 tsk rom
 • chilliflingor

Ta salladsbladen och bre på philadelphian. Sala räkorna och lägg dom på färskosten. Skvätt över lite sweet chili och avsluta med citron,dill,chilliflingor och rom.

Potatis/matjessill kompott
1Person 6 sp

 • 1,5 potatis
 • 3st matjessillsbitar
 • 2 msk Minifraiche 5%
 • 2msk rom
 • gräslök
 • rödlök

Koka potatisen (jag tycker om när den inte riktigt är färdigkokt utan lite lite motstånd. Låt dom svalna. Dela potatisen på mitten. Finhacka gräslöken och rödlöken. Lägg potatisen i glaset, lägg matjessillen på. Sedan minifraiche, rödlök,gräslök och avsluta med rom.

Just nu står jag still på vågen, men inte konstigt.  I söndags så skrek min kropp efter så mycket onyttigt och ja jag åt för glatta livet och moffa godis. Men inget dåligt samvete över det, jag behövde det och jag njöt av det. Igår fastade jag hela dagen till kvällen och åt en jätte god biffthai på 10 sp. Idag så fastar jag till lunch, funderar bara på vad jag ska äta – tror omelett.

Hur har ni det, njuter ni av er ledighet eller ni jobbar på?

2 Comments

 1. Jenny
  2018-03-28

  Oj! Ja du har att göra hör jag ?? Inte konstigt att du är trött… Här går vikten både upp och ner men mest ner. Har skärpt till mig lite ✌️ Idag och imorgon är jag sjukskriven. Tog min sedvanliga PW igår och halkade såklart (j-vla vinter) och lyckades få hjärnskakning!! Så nu kommer det ultimata testet att inte äta upp förra helgen godis… Så lätt att äta av tristess!
  Förresten! Kan du inte göra ett inlägg om vad du jobbar med? Du kanske redan har och jag missat? Väldigt nyfiken! Ha det gott!

  Svara
  1. Linsalusen
   2018-04-03

   Men oj! Hur mår du idag? Krya på dig. Ja denna helgen har det varit både godis och massa extra gott. Ja det kanske kommer ett inlägg om jobbet 😉 Kram på dig

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top