Lite blåsigt och en tripp in till Torrevieja

Dagarna flyter förbi i ett rasande tempo. Skönt att veta att vi stannar till en bit in i Juli – vill ju liksom inte att det ska gå för fort.

Det märks dock att vi är tidigare ute denna sommaren, både på väder och ”turister”. Högsäsongen, här nere, börjar först i mitten av Juli och då kommer även den stora invasionen av semesterfirare. Det innebär fullsmockade stränder, restauranger och barer. Med andra ord så är det himla skönt just nu att bara kunna ramla in, och äta/dricka, när du känner för det utan några köer eller problem att få bord till ett större sällskap. På den negativa fronten har vi vädret. Nu är vi dock lite bortskämda då vi, på fyra år, haft lite nattregn och några molniga dagar. Därför är vi väl lite småsura över att det är rätt mycket växlande väder just nu. En dagen kanonväder för att nästa dag sitta och småhuttra under ett moln…

I förrgår blev det grill hos Sis och det var just en sådan kväll när vädret slog om rejält. Efter en varm och skön dag, vid poolen, så blåste det plötsligt upp och blev rejält kallt. Jo, jag vet, kallt här nere går ju inte att jämföra med kylan hemma men har man inte packat ner några varmare kläder så kan det bli en rejäl utmaning att hålla värmen. Dessutom är ju våra boende baserade på att man skall sitta ute 80% av tiden så där blev vi allt tagna lite på sängen. När vi, vid 22-tiden, smög ut för en liten sängfösare var det helt tomt på uteserveringarna och det fick bli en drink inomhus. Något som definitivt inte tillhör vanligheterna när man håller till i Cabo Roig!

I går blev det en lunch i Torrevieja och en vända till La Zenia Boulevard. Och, som jag nämnde, turistsäsongen inte kommit igång så var det faktiskt rätt behagligt att slippa trängseln i butikerna eller längs Torreviejas strandpromenad. Så det finns, som sagt, upp och nedsidor med allt.

Nu har vi precis avklarat en sen frukost och jag har även hunnit med en vända till den lokala marknaden. Vad som händer idag återstår att se. Enligt väderleksrapporterna så skall det bli en blåsig dag vilket, troligtvis, utesluter stranden så var vi hamnar återstår att se. Kanske drar vi ner en vända i eftermiddag eller så får det bli lite poolhäng alt en utflykt. Det är ju, till viss del, tjusningen med en långsemester dvs vi behöver knappt planera el stressa då allt ändå hinns med. Vi får ta dagen som den kommer…

Saga <3
Torrevieja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top