Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Kycklingsoppa med potatis och curry

Kycklingsoppa med potatis och curry
4-5 personer

  • 400 g kokt potatis
  • 1 st hel grillad kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk konc kycklingfond1
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 8 dl vatten
  • skal av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka koriander
Skär potatisen i tärningar. Plocka kycklingen och skär i bitar. Fräs curryn i smör. Tillsätt fond, kokosgrädde och vatten. Koka upp. Tvätta och riv det yttersta skalet av limen fint.
Lägg ner potatis och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt. Häll i kycklingbitarna när potatisen är färdigkokt. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.
 
 

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: