Kycklingsoppa med potatis och curry
4-5 personer

  • 400 g kokt potatis
  • 1 st hel grillad kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk konc kycklingfond1
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 8 dl vatten
  • skal av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka koriander
Skär potatisen i tärningar. Plocka kycklingen och skär i bitar. Fräs curryn i smör. Tillsätt fond, kokosgrädde och vatten. Koka upp. Tvätta och riv det yttersta skalet av limen fint.
Lägg ner potatis och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt. Häll i kycklingbitarna när potatisen är färdigkokt. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.