Inget vacker bild men gott var det 🙂

4 portioner 4sp p/p

  • 2 dl gröna ärter
  • 4 msk tomatpesto
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 portionsbitar torskrygg (à 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 4 msk kronärtskockscrème
  • 1 kruka basilika
  • 8 dl fiskbuljong (fond och vatten)
  • Morötter
  1. Sätt ugnen på 175°C.  Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda den med salt och peppar. Fördela kronärtsskockscréme på varje fiskfilé. Sätt sedan formen mitt i ugnen och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56˚C, ca 10-12 minuter.
  2. Koka morötterna
  3. Skär tomaterna i halvor och strimla basilikan. Koka upp fiskbuljongen i en kastrull och rör ner tomatpeston. Smaka av buljongen med salt och peppar.Tillsätt ärter, tomater och basilika i buljongen och koka upp.
  4. Servera fisken i djupa tallrikar med tomat- och basilikabuljong samt kokta morötter