Kroatien del 3 – Dubrovnik

Vi hade verkligen tur med vädret, det var varmt och skönt och blå himmel och stor sol alla dagarna . SKÖNT!

Vi checkade ut från vårt hotell och vår driver Josiph stod och väntade utanför, han skulle ta oss till Dubrovnik, som tar ungefär 1 timme och 50 min att köra. På vägen dit så stannade vi vid Trsteno Arboretum.

Trsteno Arboretum är den äldsta arboretum (grundades 1490-talet) i Europa och ligger i byn Trsteno ca 20 km nordväst om Dubrovnik. Här finns exkotiska arter från olika klimatzooner. Finns även fontäner och skulpturer. Visste ni att detta var en av inspelnings platser för den världsberömda serien Game of Thrones ?!

Efter en skön promenad där så åkte vi till vårt hotell Rixos Premium Dubrovnik alltså WOW vilket hotell!

En lunch på Marangun restaurant som ligger ungefär 5 minuter från hotellet. Det är en populär mat pch barplats som erbjuder en medelhavsinspirerad meny med fokus på enkelhet och högkvalitativa ingredienser som brodetto,gregada med havsborre  och fläskkött i mörk sås.

Sen bar det tillbaka till hotellet för lite egentid och möjlihet att se oss omkring vad hotellet erbjöd för något.

Väl på kvällen så åkte vi ner till Old Town där vi hade en bokning på Michelin restaurangen Proto Detta är en fisk och skaldjusrrestaurang som har en lång historia som sträcker sig från 1886. Den har en vacker terass på ovanvången där vi satt.

Efter maten blev det en liten promenad i Old Town, sen bar det hemåt, sen sov vi som två mätta prinsessor.

Efter god frukost i magen så mötte vi upp vår guide Ivona Čović i Old Town, som berättade historian om Dubrovnik Alltså blev smått förälskad och vilken vilken historia! Och även här så spelades det in avsnitt till Game of Thrones.

Vi tog en linbana och hör ser man vårt hotell

Efter några timmars vandring genom staden så blev det en lunch på Soul Kitchen Restaurangen har en mysig och modern inredning med en stor terass. Denna är väldigt populär bland lokalabefolkningen och turister.Alltså ägaren till stället var så himla trevlig och service var hög! Maten var så god.

Hem till hotellet, för bad och sol i poolen. Och även några dopp i havet som ligger precis bredvid. Vattnet var så klart och uppfriskande.

På kvällen så var vi på vinprovning på D’vino Wine Bar Den liger i en gränd i Old Town. Ägaren Sasha mötte upp oss och vi fick lite vinprovning  och ostbricka. Väldigt mysigt litet ställe att hänga på.

Vår sista dag i Dubrovnik spenderade vi på ön Lokrum. Ön ligger 600 meter från Dubrovnik hamn och båten tog ca 10 minuter ut från hamnen.Ön är känd försin nartulriga skönhet. Den har många varndingsleder, botaniska trädgårdar och exotiska växter. Den har även små badvikar där man kan bada och sola. Var du än gick så såg du påfåglar som vadrar fritt på ön och det är en av öns kännetecken. Där finns en del restauranger och kafeer. Och även här speldes det in vissa sener av Game of Thrones.

Efter lite bad och sightseeing så blev det lunch på Rajski Sitta där i en vacket plats med en skön natur omkring dig och påglar som gick över allt. Maten var bara wowow. Besöker ni Dubrovnik så passa på att äta här.

Vår sista restaurangbesök på kvällen blev på Kopun som ochså ligger i Old Town, fem minuter från main street. En av de mest magiska torgen i Dubrovnik. Med en vacker utsikt över Dubrovniks klassisk gymnasiumbyggnad och Jezutkyrkan St. Ignatius. Restaurangen är känd att servera traditionell dalmatsik mat med fokus på lokala råvaror.

Alltså kort och gott så var detta en resa i min smak och jag kommer absolut komma tillbaka Kroatien har gjort ett stort avtryck i hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top