Fisksoppa med saffran och färska räkor

Soppa kan man aldrig bli trött på. Och man kan alltid modifiera den hur man vill. Men här kommer min variant som vi åt ikväll.

Fisksoppa med saffran och färska räkor
6 personer
  • 1 gul lök
  • 6 dl vatten
  • 3dl milda mat 4%
  • Halv förpackning philadelphiaost
  • Dill
  • 4st laxfilé
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st apelsin
  • salt
  • peppar
  • örtkrydda
  • Cayennepeppar efter smak
  • Citronpeppar
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 st frp saffran
  • 1 msk olja
  • Smetana
  • Färska räkor
  • 2 st vitlök
  • 2dl vitt vin el matlagningsvin
  • 1 st spetspapprika
  • 5 st potatisar
  1. Skala löken och vitlöken. Strimla löken och hacka vitlökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär potatisarna i bitar.
  2. Ta fram en stor kastrull , fräs löken,vitlöken i oljan
  3. Lägg i tomatpuré, saffran, vatten, vinäger, vita vinet och salt. Sjud på svag värme under lock tills potatisen och är nästan mjuk, ca 10 minuter.
  4. Häll ner grädden och philadelphia och sjud ytterligare några minuter tills potatisen är mjuk.
  5. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den i grytan.
  6. Lägg i laxen och låt den sjuda på svag värme cirka 3-4 minuter under lock tills det blir färdigt. Tillsätt resten av kryddorna.
  7. Hacka persiljan. Servera fiskgrytan toppa med smetana, räkor och dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top