Doktorn och matsäck

Känns som att jag har sovit bort denna helgen samt början på veckan, allt är som en dimma. Igår så natta jag Eden i sängen för hon kom aldrig till ro i sin egen säng. 2030 la jag huvudet på sängen och vaknade 0740 att Saga väckte mig och sa – ska inte vi till skolan? Ghaaaaa vad hände? De kom i tid och det var ändå en skön morgon (de börjar 830)  Så här trött och så ont i halsen har jag nog inte haft på väldigt väldigt länge. Jag tog mitt förnuft till fånga och kontaktade läkaren och japp – det var halsfluss. Så nu penicillin i 10 dagar sen hoppas jag att skitet försvinner! Och jag hoppas inte resten av familjen blir smittad, men de borde ju ha fått det nu om jag blev dålig i fredags, hmmm ja hoppas de klarar sig!

Exakt om 7dagar är det skolavslutning och vi reser mot Spanien. Jag har börjat packa resväskan så smått och takboxen är på bilen. Mamma har fått i uppgift att göra köttfärspiroger och baka kanelbullar så vi har gott gott i bilen 🙂 M skrattar varje gång när jag kör igång mina matsäckar, men innerst inne så älskar han dom och barnen vet att där finns massa mat och gott i bilen.

I årets bil-matsäck blir det:

 • Köttfärspiroger
 • Pannkakor
 • Tunbrödsrullar med tonfiskfyllning
 • Bananpannkakor
 • Miniyoghurts/drickyoghurts
 • Kaffepulver
 • Minidrickor
 • Kanelbullar
 • Frukt
 • Godis
 • Välling
 • Nybakat bröd
 • Minipaket smör
 • Pålägg
 • Sylt
 • Hett vatten till välling+kaffe

Låter mycket men jag vet att det kommer gå åt.. Men av erfarenhet så vet jag hur det blir.  Vi kommer äta kvällsmat hemma. Klockan 2145 ska vi vara Rödby för då går båten. När kidsen har sprungit av sig på båten så vill de oftast ha ngn nattmacka och dricka innan de somnar. Trippen är 17 timmar första rundan och M kommer behöva både mat och dricka och lite socker för att orka.  När vi har kört hela natten så är det dags för frukost (det bästa, man ser soluppgången och världens finaste färger på himlen) då hittar vi upp ett en mysig rastplast och jag dukar fram frukosten som alla längtat efter. När vi väl har hamnat i Lyon så är det perfekt för där har vi eget kök så det är bara slänga i maten i kylen och kylklamparna i frysen. Efter ett antal timmar sömn så är det dags att köra resten, vi borde vara framme Torsdag kväll vid 18.00.

Barnen räknar ner och är lyriska och med tanke på att det är samma ställe och samma hus så vet vi att de stora barnen ”klarar sig” de lär väl springa till ”the strip” och sätta sig på Yolo (deras favorithak) och äta, medans vi packar upp 😉 Jag får väll bädda ner maken och de små sen och haka på de stora barnen 🙂

Spenatsoppa med ägg när fantasin tryter men ack så gott!

Tydligen tror tjejerna att detta är en klätterställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top