När världen står stilla…

Man kan inte undvika att världen står står stilla just nu, och man har lite svårt att ta in allt! Alla påverkas ju av detta, verkligen alla och ja, det är ju fruktansvärt obehagligt hur denna spridning har exploderat över hela vår värld…

Jag väljer dock att inte gräva ner mig i detta och se allt i mörker, utan vi måste ju kunna leva vidare och försöka ta en dag i sänder. Det är viktigt att vi tar ansvar och att vi följer, då menar jag verkligen följer, det som folkhälsomyndigheten har sagt att vi ska göra! Om alla göra detta då kan vi vara med och påverka. Och förhoppningsvis komma tillbaka där vi var innan den här pandemin lamslog oss

Jag vabbar fortfarande, dock är de stora i skolan idag. Adele har kvar lite av sin hosta så vi får se om de ska gå i morgon. Nu får vi ju avvakta vad dom säger i veckan om att ev även stänga förskola/grundskola. Jag förklarade vikten för barnen om att det är så att skolan stänger (som mina barn vill, inte pga av oroligheten att bli smittad utan skoltrötthet) så är det fortfarande så att dom har en skyldighet att göra det som lärarna ber om, uppgifter i de olika ämnena. Det är oxå viktigt att påpeka – detta är INGET lov utan vi befinner oss i en ”krissituation”. Så jag sa att de kommer ändå att få lägga sig i normal tid och kommer att få gå upp i vanlig tid på morgonen. Återigen – detta är inget lov utan undervisning i hemmet. Vet att jag kommer bli kritiserad över det men många tänker tänker som jag. Men visst, alla tänker och agerar vi olika…

Jag börjar ju nytt jobb på måndag men inga Danmarksresor vilket innebär att vi istället jobbar på hemmaplan. Jag har dessutom turen att M är hemma just nu så han får ta det stora lasset med barnen, men självklart så finns jag där oxå. Vi kommer dock inte kunna använda min mamma då hon sitter i ”karantän”. Inte för att hon har Corona utan hon är äldre och är i riskgruppen. Jag och mina systrar finns där, och tro mig att vi kommer se till att hennes kylskåp inte blir tomt och att hon får allt hon behöver.

När det gäller utlandsresor så ligger ju alla planer om det nere i dagsläget. Vi har ju, som vanligt, planerat en sommar i Cabo Roig men nu är ju gränserna stängda och landet i karantän. Men vi åker ju inte förrän i Juni så det får vi ta då. Visst är det ledsamt men Spanien finns kvar och då får man bara skjuta lite på trippen. Tror faktiskt inte att det kan bli så dumt med en sommar i Helsingborg under förutsättning att ordningen är återställd

Under tiden får man sysselsätta sig så gott det går så, just nu, håller vi på att gräva på framsidan av huset. Vad vi ska göra där återkommer jag till men, förhoppningsvis, så ser ni resultatet i helgen. Nu blir det film med barnen, pyssel, matlagning och helt enkelt egentid med familjen. Världen står stilla ja men det är ju ändå lillördag, min piglördag, så bubbel i glaset och lite plock väntar. Vi kan inte sluta att leva även om media gör allt för att banka i oss att världen håller på att gå under.

Sen har jag en uppmaning till alla ni följare:

Snälla snälla!  SLUTA BUNKRA! I kristider så lockas ditt sanna jag fram, man blir lätt egoistiskt och börjar bunkra medicin, mat och toalettpapper (som jag för övrigt inte förstår) Sen har vi dom som öppnar upp sig, visar ödmjukheten och sitt stora hjärta.
Jag blir jätteledsen över hysterin. Egoismen växer och folk bara tänker på sig själva. Men försök lugna er och visa hänsyn för alla andra som oxå behöver mat och medicin.
Ja, det är viktigt att man har mat 1-2 veckor framåt och det gäller även när vi inte är mitt uppe i en världsomfattande kris. Men alltså 20 kg kyckling, 8 balar toapapper, 7 paket alvedon, 10 flaskor handsprit, 10 paket vetemjöl, 5 paket keso osv osv. På allvar???? Att ”hamstrarna” inte skäms!

Ngt som även gör ont i mig är alla äldre, speciellt de som bor själva, som kanske inte har någon släkting som kan hjälpa dem. De som tar sin rullator och sätter sig på färdtjänsten till närmsta ICA-butik. Väl framme så är det tomt i diskarna och de utsätter sig för smittorisk helt i onödan. Usch, jag hoppas verkligen att vi alla hjälper dom som är mest behövande, handlar åt dom, och hjälper till så gott vi kan. Kolla med din granne, hör dig för och hjälp till. Min hjälp finns om där är ngn som behöver den..

Kärlek…

4 Comments

 1. Anna
  2020-03-18

  Håll fullständigt meD.. Fick en chock, obehaglig chock på maxi i fredags. Men vet du; Fru karma kommer alltid på besök?Förr eller senare!!
  Jag har t o m personer i min omgivning jag får ta en extra titt på!
  Resorna…Jag försök tänka positivt..Låt oss följa utvecklingen!
  Jag finns också om någon behöver något/hjälp❤️Kramar

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-03-19

   Håller verkligen med dig, det kommer att bita dom i häcken vid ett tillfälle.
   Kram <3

   Svara
 2. Popprinsessan
  2020-03-18

  Jag håller fullständigt med dig! Båda barnen har varit hemma idag då dottern var lite snorig imorse, men båda har suttit med skolarbete under dagen. Vi har kört på med vanliga rutiner, för precis som du skriver är det ju inte semester. jag var på jobbet vid 7 för att stöka undan någon timme innan jag åkte hem till barnen och kollegorna kom till jobbet.

  Var på maxi innan idag och det fanns inte en enda förpackning handtvål! hur galet är inte detta? Inget toapapper heller, men det skulle jag ändå inte ha. De höll på att packa upp en sorts pasta, annars var det också tomt på de hyllorna. Har försökt tänka igenom mat för några dagar framåt och handlar till det, men annars har vi ganska mycket i lådor och skåp som går att äta om det skulle bli kris.

  Precis som du skriver gäller det nu att inte bara tänka på oss själva utan visa medmänsklighet!
  Kram till dig!

  Svara
  1. Linsalusen
   2020-03-19

   Precis. Synd bara att alla inte kan tänka lika där. Stor Kram på dig.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top