Med Vinhyllan på Mollbergs

Igår så var vi inbjudna för att vara med på en vinprovning med Vinhyllan. Eventet gick av stapeln på Mollbergs och vi fick smaka på fem olika mousserande viner där jag bla hittade en champagne, och en cava, som var riktigt god.

Champagnen var en Lombard Extra Brut som är gjord på 100% Pinot Noir. Precis så bubblig och syrlig som en champagne skall vara. Dessutom alldeles utmärkt till alla tre rätterna dvs förrätt, varmrätt och efterrätt. Finns på systembolaget för 299:-. Med andra ord ett helt överkomligt pris för äkta bubbel.

Vad gäller Cavan som jag fastnade för så var det en Vilarnau Organic Brut Rose. Även om jag mest förknippar rosevin med sommar och sol så var denna verkligen ett perfekt ”året runt” vin. Sallad, rökt lax borde vara perfekta rätta att servera denna till. Dessutom kostar en flaska endast 99:- vilket borde passa de flesta plånböckerna.

Nu var ju de övriga vinerna, inte på något sätt, dåliga men man får ju ändå sina favoriter under en sådan här provning. Och har du aldrig varit på en vinprovning så är det hög tid att du bokar in en. Eller varför inte ge bort en i present till någon som behöver inspireras eller bättra på sina kunskaper. Har du tur så hamnar du dessutom på en provning med viner för en överkomlig peng och då är det extra kul när man beger sig inom systembolaget, på fredagen, och fyller på sitt förråd utan att man går i konkurs.

Har blivit lite smått kär i Mollbergs. Deras inredning och stil är ju bara såååå….
Deras mat är topp, nästa gång måste jag testa drinkarna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top